Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2024 09:34

На території старого аеропорту хочуть збудувати місто майбутнього

На території старого аеропорту хочуть збудувати місто майбутнього
Візуалізація запропонованої вулиці вздовж колишньої злітної смуги. Фото: Aesthetica Studio

Канада хоче збудувати місто майбутнього за мільярди доларів.

Канадці обіцяють побудувати нове місто на території старого аеропорта, пише The Wall Street Journal. Забудовник прагне зберегти особливості летовища, включно з ангарами та злітно-посадковою смугою

"На зведення міста у Канаді, яке поки що не має назви, планується витратити мінімум $22 млрд. Будівництво розпочатиметься на території колишнього закритого аеропорту Дуансв'ю в Торонто. Летовище проіснувало в Торонто з 1929 по 1996 роки. У 2018 році його продали компанії Northrest Developments", - сказано в повідомленні.

Планом вже зацікавилися США. Розробник хоче зберегти особливості місцевості та історичного рельєфу колишнього аеропорту, але додати до нього інфраструктуру необхідну для сучасного, прогресивного міста.

"Забудовник хоче перетворити незабудовані землі на серію жвавих кварталів, з'єднаних двокілометровою пішохідною вулицею. Перша черга району забезпечить 2850 житлових об'єктів та створить 7 тис. робочих місць. До речі, будинки створюватимуться на базі ангарів, що існують тут, і які служили гаражами для авіапарку та терміналами для пасажирів", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія замінить асфальт на більш "екологічний"

Всього буде створено понад 41,5 тис. робочих місць та залучено близько 83,5 тис. мешканців. Northcrest та його партнери зведуть понад 26 млн квадратних метрів житлової площі, 9 млн квадратних метрів комерційної нерухомості та 30 га парків і відкритих просторів.

Очікується, що на завершення будівництва піде 30 років. Воно ведеться у семи окремих районах, що стане одним із найбільших проєктів у сфері нерухомості в Канаді.

Скептики наразі з недовірою відмахуються від цих обіцянок, тоді як бізнесмени вже придивляються до житлового проєкту.

Японія планує збудувати плавуче автономне місто з майданчиком для запуску ракет. Воно розраховане на 40 тис. людей: 10 тис. - постійні жителі, решта - туристи. Амбітні плани зі створення футуристичного міста-острова належать японській компанії N-Ark.

Зараз ви читаєте новину «На території старого аеропорту хочуть збудувати місто майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути