Ексклюзиви
пʼятниця, 09 червня 2023 22:15

Лукашенко готовий був віддати наказ про вторгнення в Україну: що завадило

Лукашенко готовий був віддати наказ про вторгнення в Україну: що завадило
Білоруський президент Олександр Лукашенко не зміг домовитися зі своїми військовими про вторгнення в Україну. Фото: Getty Images

Білоруському диктатору Олександру Лукашенку не вдалося переконати білоруських військових піти в наступ на Україну у грудні 2022 року.

Хоча він був готовий віддати такий наказ. Про це розповів представник Об'єднаного перехідного Кабінету з оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі та засновник білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерій Сахащик в ефірі Еспресо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія одягнула на Лукашенка ядерний пояс шахіда – ексголова СБУ

"Військовослужбовці почали рух знизу, почали ставити велику кількість питань командуванню, чому вони повинні йти в Україну, чого це раптом український народ став нашим ворогом. Міноборони спробувало залякати військових - нічого не вийшло", - зазначив Сахащик.

Органи КДБ майже в повному складі майже тиждень провели у військах, шантажували, лякали, говорили з військовими. Однак все це було безрезультатно.

"Доповіли вищому керівництву, що білоруська армія не готова до ведення бойових дій в Україні, тому наказ не був відданий", - заявив представник Об'єднаного перехідного Кабінету з оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого 2022 року наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

Українські військовослужбовці продовжують контролювати ситуацію на кордоні із Білоруссю. Нині у сусідній країні не фіксують ворожого угруповання, яке могло б спробувати прорвати кордон, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко готовий був віддати наказ про вторгнення в Україну: що завадило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути