Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2024 21:45

Китай вперше в історії вивів у море всі свої авіаносці: The Telegraph

Китай вперше в історії вивів у море всі свої авіаносці: The Telegraph
Китай уперше в історії вивів у море всі свої авіаносці: The Telegraph. Фото: jacarandafm.com

Вперше в історії ВМС Народно-визвольної армії Китаю вийшли в море одночасно на усіх своїх авіаносцях. Це дає змогу поглянути на те, як КНР може розгорнути свої судна під час потенційного нападу на Тайвань.

Про це повідомляє військовий оглядач Девід Акс для The Telegraph.

"Цими вихідними всі три китайські авіаносці - колишній радянський "Ляонін", його сестринський корабель місцевого виробництва "Шаньдун" і новітній, найбільший і найкращий авіаносець китайського виробництва "Фуцзянь" - були в морі. "Фуцзянь" проводить випробування в Жовтому морі. "Шаньдун" перебував у Південно-Китайському морі на захід від Тайваню разом з ескортом. "Ляонін" з ескортом перебував у Філіппінському морі на схід від Тайваню", - пише Акс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія відреагувала на порушення повітряного простору Росією та Китаєм

У воєнний час китайські авіаносці могли б захищати десант, що перетинає Тайванську протоку, і завдавати повітряних ударів по тайванських силах з різних напрямків. Вони також можуть вийти в Тихий океан, щоб протистояти американським авіаносним групам, що прямують на захист Тайваню.

"80 років потому американці мають величезну перевагу в авіаносцях і літаках. Перевагу, яку Китаю буде важко подолати, навіть з його величезною суднобудівною промисловою базою і стрімкою військово-морською модернізацією. 11 авіаносців - це дуже багато. І хоча не всі американські авіаносці доступні в будь-який момент часу, а деякі з них належать Атлантичному флоту, Пентагон повинен мати можливість виділити п'ять або шість авіаносців для війни за Тайвань", - інформує Девід Акс.

Те, що китайці відправили в море одразу три авіаносці, вражає, і є зловісним для Тайваню. Але це менш вражаюче, ніж набагато більший флот, який американці могли б відправити до Тайваню.

Наразі відомо, що один американський авіаносець "Джордж Вашингтон" постійно перебуває в західній частині Тихого океану, що базується в Японії. На розгортання додаткових авіаносців можуть піти тижні. Якби китайці раптово напали в момент, коли всі їхні авіаносці були в морі, вони б мали тимчасову перевагу.

Міністерство оборони Японії у понеділок, 26 серпня, вперше в історії заявило про вторгнення військового літака Китаю у повітряний простір країни.

У японському оборонному відомстві повідомили, що літак-розвідник Y-9 ВПС Китаю близько 11:29 увійшов у повітряний простір Японії над водами Східнокитайського моря неподалік островів Дандзьо (Danjo Islands) у південно-західній префектурі Нагасакі.

Японські Повітряні сили піднімали винищувачі для перехоплення літака. Про це повідомила японська телерадіокомпанія NHK.

Зараз ви читаєте новину «Китай вперше в історії вивів у море всі свої авіаносці: The Telegraph». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути