четвер, 11 жовтня 2018 15:54

"Лише пенсіонери та п'яниці" - АР побувала на батьківщині Петрова-Мішкіна

"Лише пенсіонери та п'яниці" - АР побувала на батьківщині Петрова-Мішкіна
Олександра Мішкіна на батьківщині досі вважають "хорошим хлопчиком". Фото: Bellingcat

Підозрюваного в отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки Юлії Олександра "Петрова"-Мішкіна на батьківщині у селищі Лoйга в Архангельській області вважають героєм. У школі навіть висить його портрет.

Журналісти Аssociated Press побували там 10 жовтня та поспілкувалися з місцевими.

Селище знаходиться серед непрохідних боліт і дрімучих лісів. Вулиці неасфальтовані, вкриті дошками, майже пустинні. Ними зрідка проходили місцеві, багато з яких були п'яні. Іноді проїжджав повноприводний всюдихід - тільки він може їздити такими вулицями, описують журналісти.

"Лишаються лише ті, кому нікуди йти. П'ятниці та пенсіонери. Хороших людей не лишилось", - каже місцевий художник-любитель Юрій Порошин.

Місцеві згадують, що це був добросердий хлопчик, який добре вчився у школі. Звання "Героя Росії" домігся завдяки своїй успішній роботі військового лікаря, впевнені. Начебто врятував командира під час військової операції у Чечні.

Порошин розповів, що у школі на дошці пошани досі висить фото Сашка, адже він герой. Однак до навчального закладу журналістів не пустили. Через закриті скляні двері сказали: "Йти геть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любитель "блатних" автономерів і сільський діджей - що сьогодні дізналися про Петрова-Мішкіна

Дружина Юрія Валентна згадує, що бачила Мішкіна у потязі 4 роки тому. Він продовжував відвідувати село, де мешкає його 90-річна бабуся.

"Він був хорошим хлопчиком. Вічливим", - каже жінка. Кілька людей також впізнали свого односельця на фото, але говорити про нього відмовилися.

Голова селища Світлана Лукіна сказала, що не впізнає Мішкіна на фото.

"Людям зайнятися нічим. Все це чутки. Його родина давно тут не живе", - заявила.

2 березня Мішкін під іменем "Олександр Петров" разом зі своїм колегою Анатолієм Чепігою (останній використав документи на ім'я "Руслан Боширов") прибули до Британії. За 2 дні вчинили замах на Скрипалів, нанісши нервово-паралітичну речовину "Новачок" на ручку дверей його будинку. Контейнер з-під отрути, замаскований під флакон парфумів, викинули у скриньку для пожертв. Ним скористалася британка Дон Стерджесс. Невдовзі померла від отруєння.

Зараз ви читаєте новину «"Лише пенсіонери та п'яниці" - АР побувала на батьківщині Петрова-Мішкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути