Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 17:41

Лінчували серед вулиці, а тіло спалили

Лінчували серед вулиці, а тіло спалили
Мусульманин читає Коран. Ілюстративне фото / Getty Images

У Бангладеш натовп лінчував до смерті чоловіка, якого запідозрили в нешанобливому ставленні до Корану. Після цього труп спалили серед вулиці.

Двох чоловіків звинуватили в тому, що наступили на Коран у мечеті міста Бурімарі. Їх забрали у відділок поліції. Але згодом кількасот людей увірвалися туди й витягли чоловіків. Поліція стріляла в повітря, але це не зупинило натовп. 35-річного чоловіка забили до смерті, а тіло спалили на вулиці. Натовп також спалив відділок. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніцці ісламський фанатик убив трьох людей

Начальник районної поліції Абіда Султан повідомив, що двоє чоловіків сказали імаму мечеті, що бойовики можуть зберігати незаконну зброю в будівлі.

Чоловіки спробували знайти зброю на полицях, де, серед іншого, зберігалися Коран і висловлювання пророка Мухаммеда. Імам вважав, що вони нешанобливо поводяться зі священною книгою мусульман і викликав поліцію. Чоловіків заарештували. Поліція не знайшла зброї в мечеті. Потім сталася розправа розлюченого натовпу вірян.

Інцидент стався на тлі масових протестів у Бангладеш щодо висловів президента Франції Еммануеля Макрона. Глава П'ятої республіки на поминках вчителя, вбитого раніше ісламським фанатиком, заявив про намір боротися з ісламістським тероризмом, і проти тих, хто "злітає з котушок" в ім'я релігії. Після цього у Франції сталося ще кілька терактів, а в мусульманських країнах тривають акції протесту проти французького лідера.

Зараз ви читаєте новину «Лінчували серед вулиці, а тіло спалили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути