четвер, 13 травня 2021 06:00

Леопарда-утікача ловлять на курчат

Леопарда-утікача ловлять на курчат
Рятувальники шукають леопарда, який втік з парку дикої природи в Ханчжоу / Getty Images

Жителям китайського міста Нанкін наказали залишатися вдома, бо міська влада випустила зграю з близько 100 курей як приманку для вистежування леопарда, який втік з сафарі-парку, розташованого поруч.

Жителі сусіднього міста Ханчжоу живуть у напрузі з кінця минулого тижня, коли почалися пошуки леопарда, що бродить місцевими пагорбами, лісом і чайними плантаціями. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жити з крокодилом: як деякі люди подружилися з небезпечними дикими тваринами

Леопард, якого ловлять на курей, один із трьох, які втекли з сафарі-парку 19 квітня. Двох спіймали. Втечу керівництво парку приховувало майже три тижні, щоб не відлякати відвідувачів під час тривалої відпустки в країні.

Керівництво сафарі-парку розкритикували за те, що наражає на небезпеку людей, і має жахливу безпеку щодо хижих тварин. Людей також обурили кадри, на яких одну з кішок покусали в лісі мисливські собаки, а на інша втратила частину лапи.

Першого леопарда працівники парку непомітно впіймали 21 квітня, а другу минулої п'ятниці. Після цього новини про тварин, що втекли, просочилися в соцмережі, коли в місті помітили хижака. Йому досі вдається вислизати з рук тисяч пошуковців, які використовують собак-слідопитів, дрони, тепло-прилади і прилади нічного бачення.

Леопард-втікач народився в неволі, не звик до полювання, тож, вважається, що він на межі голодної смерті. Влада також встановила додаткові заходи безпеки біля зон пошуку, і попередила жителів.

Тварини втекти під час прибирання вольєра в парку. Через загрози для людей затримали п'ятьох працівників. Зокрема, гендиректор парку Чжан Декюаня. Парк тимчасово закрили.

Китайські зоопарки і парки дикої природи часто критикують через погані умови утримання тварин і смертельні інциденти з ними, виною яких є неефективне управління.

У 2017 році державні ЗМІ повідомили, що тигр убив відвідувача в парку дикої природи в місті Нінбо після того, як людина увійшла в його вольєр. Тигри в 2020 році також убили жінку і поранили ще одну в пекінському парку.

Зараз ви читаєте новину «Леопарда-утікача ловлять на курчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути