вівторок, 24 квітня 2018 17:48

Кремль використав вірменські протести із користю

Кремль використав вірменські протести із користю
Кремлю корисні вірменські протести. Фото depo.ua

Кремль знову отримав урок від однієї з колишніх радянських республік, яка відправила у відставку Сержа Сарґсяна. Але на відміну від демократичних повстань в Україні, Грузії і Киргизстані, російські чиновники цього разу не стурбовані мирними протестами у Вірменії.

"Російські чиновники розслаблені, тому що вважають вірменське повстання внутрішньою проблемою, а не зусиллями ЄС і США, націленими на початок чергової "кольорової революції". Крім того, вони впевнені, що Вірменія збереже тісні економічні і оборонні зв'язки з Росією, хто б не став на місце Сарґсяна. Адже на вірменській території є ключова російська військова база і будь-яка революція закінчиться відкритою окупацією країни", - йдеться в повідомленні агенції Bloomberg.

З 31 березня в Єревані проходять масові протести проти прем'єр-міністра Сержа Сарґсяна, який займав пост президента країни з 2008 по 2018 роки. Вірменія змінила конституцію в 2015 році і стала парламентсько-президентською республікою. Великі повноваження отримає прем'єр-міністр. Раніше Сарґсян відмовлявся йти з посади, однак, після того, як частина армії Вірменії перейшла на бік протестувальників, він був змушений піти у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Западенців у Вірменії нема" - Кремль та його пропагандисти не побачили паралелі з Майданом.

Історик та політолог Сергій Маркедонов вважає, що перемога опозиції у Вірменії не змінить ситуації в країні. Головна причина - опозиційні політики не мають нічого спільного, окрім вимоги відставки Сержа Саргсяна.

Зараз ви читаєте новину «Кремль використав вірменські протести із користю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути