вівторок, 24 квітня 2018 16:28

"Западенців у Вірменії нема" - Кремль та його пропагандисти не побачили паралелі з Майданом

"Западенців у Вірменії нема" - Кремль та його пропагандисти не побачили паралелі з Майданом
Песков не помітив схожості між подіями в Україні та у Вірменії.

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков не бачить схожості між протестами у Вірменії та Майданом в Україні. Таку ж думку висловлюють кремлівські пропагандисти.

Також вони вважають, що відставка прем'єр-міністра країни Сержа Сарґсяна не змінить відносини із Росією, впевнені у Кремлі.

"У Вірменії ніяких западенців немає і ніколи не було. Чому ми завжди вважаємо, що якщо люди хочуть щось змінити у своєму власному внутрішньому житті - це обов'язково проти нас?", - заявив ведучий денного ток-шоу на "Першому каналі" "Час покаже" Артем Шейнін 23 квітня

"Все, що відбувається в Єревані, - це внутрішня справа наших вірменських друзів, партнерів і союзників. Це дуже цінний партнер для нас, з яким нас пов'язують дуже широкі зв'язки - і економічні, і в галузі культури. Ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією. Але зараз я можу сказати, що проводити якісь асоціації з Україною тут недоречно", - заявив Пєсков 24 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До протестів у Єревані приєдналися військові. Кремль прокоментував можливість втручання

Російські державні телеканали замовчували протести в Єревані протягом усього часу. Про відставку Сарґсяна в новинах повідомили мимохідь. На телевізійних ток-шоу експерти переконували, що перемога опозиції є дуже позитивним явищем. У країні не палили шини та не було масового кровопролиття, говорять.

"У Вірменії снайперів на Майдані не було", - заявив депутат держдуми Євген Ревенко.

Історик та політолог Сергій Маркедонов вважає, що перемога опозиції у Вірменії не змінить ситуації в країні. Головна причина - опозиційні політики не мають нічого спільного, окрім вимоги відставки Сержа Сарґсяна. Країна опинилася в непростій ситуації. З одного боку влада, що має неабиякий дефіцит легітимності, а з іншого - опозиція без чіткої конструктивної програми.

Зараз ви читаєте новину «"Западенців у Вірменії нема" - Кремль та його пропагандисти не побачили паралелі з Майданом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути