Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2018 14:48

До протестів у Єревані приєдналися військові. Кремль прокоментував можливість втручання

До протестів у Єревані приєдналися військові. Кремль прокоментував можливість втручання

23 квітня до мітингарів у столиці Вірменії Єревані приєдналися кілька десятків людей у військові формі.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що це військовослужбовці та ветерани. Серед них є підполковник вірменської армії, повідомляє "Радио Азатутюн".

Військові заявили, що вони єдині зі своїм народом. Стали в голові колони демонстрантів, щоб захистити їх у можливих зіткненнях з поліцією, повідомляє Panarmenian.

Середи ветеранів - учасники Квітневої війни в Нагірному Карабасі - конфлікту в Нагірному Карабаху, який тривав 3 дні на початку квітня 2016 року.

Міноборони Вірменії засудило участь військовослужбовців миротворчої бригади в акції опозиції. Військові для участі в мітингу "самовільно залишили військові частини". Проти них пообіцяли вжити заходів. Розглядають участь підлеглих як грубе порушення принципу невтручання збройних сил у політичні процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Єревані: кількість затриманих зросла

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія дуже уважно спостерігає за тим, що відбувається у Вірменії. Проте не втручатиметься.

"Чому Москва повинна втручатися? Гіпотетичні міркування недоречні. Це виключно внутрішня справа Вірменії", - цитує Пєскова "РБК".

На території Вірменії в місті Гюмрі знаходиться російська військова база. З питаннями про введення особливого режиму Дмитро Пєсков порадив звернутися в міноборони РФ.

Акція протесту в Єревані триває з 13 квітня через конституційну реформу, згідно з якою була змінена форма правління. Ключовою персоною в країні стає прем'єр-міністр. 17 квітня парламент Вірменії обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром. У той же день лідер опозиційної партії "Громадський договір" і голова парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної "оксамитової" революції.

Зараз ви читаєте новину «До протестів у Єревані приєдналися військові. Кремль прокоментував можливість втручання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути