неділя, 22 квітня 2018 16:31

Кремль навмисно надавав хибну інформацію про катастрофу МН17

Кремль навмисно надавав хибну інформацію про катастрофу МН17
Кремль вже заявив, що матеріали були сфабриковані. Фото: podrobnosti.ua

Російська влада поширювала фейкові версії катастрофи літака Малазійських авіаліній МН17. Усі з яких містили обвинувачення української сторони.

Інформація була отримана з електронної пошти радника президента РФ Владислава Суркова спільнотою кіберактивістів "Український кіберальянс", пише Тиждень.ua.

Так, одна з версій порівнювала збитий літак з вбивством герцога Фердинанда. Катастрофа мала б бути використана Україною для вирішення конфлікту світового масштабу.

Поведінка Кремля схожа на дії після отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля і газової атаки в сирійському місті Дума. Після цих подій російські ЗМІ поширили 31 версію.

Щоправда Кремль вже заявив, що матеріали були сфабриковані.

Літак рейсу МН17 Амстердам - Куала-Лумпур був збитий в небі над окупованих Донбасом 17 липня 2014-го. На борту цивільного лайнера знаходилося 298 чоловік - 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

За висновками Міжнародної слідчої групи малайзійський "Боїнг" був вражений ракетою "земля-повітря" з установки "Бук". Вона стріляла з району донбаського містечка Сніжне. Тоді воно було під контролем ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Кремль навмисно надавав хибну інформацію про катастрофу МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути