понеділок, 21 вересня 2020 13:00

Удав смерть заради 200 мільйонів гривень страховки

Удав смерть заради 200 мільйонів гривень страховки
Пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" / ДФС

На пункті пропуску України з Польщею "Ягодин-Дорогуськ", польська поліція затримала українця. Той удав, що помер, щоб отримати компенсації від страхових компаній.

Польське "Центральне слідче бюро" затримало 38-річного українця Євгена П. Його звинувачують у шахрайстві з удаванням власної смерті, що мало б принести 26 млн злотих (біля 194 млн грн – Gazeta.ua). Про це пише польське видання Wprost.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати роботу в Польщі

В кінці жовтня 2019-го до кількох страхових компаній у Польщі звернулася жінка, яка вимагала відшкодування за смерть сина, громадянина України. Життя чоловіка було застраховане.

Жінка показала українські документи про смерть сина в результаті нещасного випадку на Київському водосховищі в липні 2019-го. Чоловік начебто плавав на човні, зіштовхнувся з іншим човном, випав за борт і потонув. Тіло знайшли начебто у вересні, наступного дня піддали кремації.

Поліція швидко з'ясувала, що 38-річний чоловік між жовтнем 2018-го і січнем 2019-го застрахував життя в 20 різних страхових компаніях в Польщі. У грудні 2018-го отримав польське громадянство. Користувався польськими документами на ім'я "Євгеній П.", про що не повідомив жодну страхову фірму. Подальше розслідування показало, що їздив із польськими документами в Україну, Велику Британію, Туреччину, а також невизнану Турецьку республіку Кіпр.

Чоловіка затримали на пункті пропуску з Україною 30 серпня. Статті про шахрайство, за якими підозрюють, передбачають покарання до 10 років тюрми. Наразі перебуває під тимчасовим арештом на 3 місяці, поки триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Удав смерть заради 200 мільйонів гривень страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути