четвер, 10 вересня 2020 13:14

Як отримати роботу в Польщі

Економічна криза в Україні підштовхує багатьох українців шукати роботу в сусідніх країнах Євросоюзу. Багато хто обирає Польщу.

На цьому моменті людина зіштовхується з труднощами та страхами, пов'язаними з умовами роботи та перебування в іншій країні. Раніше, українці нерідко отримували нелегальні запрошення від польських підприємств. Їхали в країну не знаючи, що їх очікує. Тепер ситуація змінилася.

  Українці шукають роботу через знайомих, через посередників та на сайтах пошуку роботи
Українці шукають роботу через знайомих, через посередників та на сайтах пошуку роботи

У Польщі впровадили нові санкції проти незаконних запрошень. Іноземні працівники почали більше цінувати себе та вже не погоджуються на роботу з мінімальними умовами та гарантіями. Ви отримаєте право на безкоштовне лікування за страхуванням, ваша родина може отримати соціальну допомогу, бонусні програми та знижки. Робота в Польщі для українців вже давно не означає нелегальне перебування в країні та відсутність гарантій.

Як безпечно отримати роботу в Польщі

Більшість іноземних робітників прагнуть обговорити з роботодавцем всі деталі та умови перед поїздкою. Українці шукають роботу через знайомих, через посередників та на сайтах пошуку роботи. Посередники пропонують конкретну вакансію та швидко шукають вам роботу.

Агентство з працевлаштування в Польщі займається підбором вакансії, реєструє запрошення на роботу та готує інші документи, потрібні для закордонної роботи.

Варто мати справу лише з перевіреними компаніями. Ліцензоване кадрове агентство Europe Service пропонує українцям не лише підбір вакансій у Польщі, а й підготовку повного пакету документів для візи. Вам підготують офіційне запрошення для відкриття візи, анкети польською мовою та страховий поліс на 30000 євро.

Отримавши пропозицію роботи перевірте її в інтернеті. Знайдіть відгуки про майбутнє місце праці. Дізнайтеся, скільки платять за аналогічну роботу в інших місцях.

Якщо ви вирішили самостійно подаватися на вакансію в Польщі, вам потрібно:

• Скласти грамотно резюме польською та англійською мовами. Додати до нього фотографію.

• Іноземному робітнику потрібно отримати дуже важливий документ – оswiadczenie. Він необхідний, щоб отримати робочу візу. Документ оформлює роботодавець. Вам потрібно надати йому необхідні дані. Обов'язково дізнайтеся термін дії вашого оswiadczenie та вашу чергу у подачі документів на візу. Виготовлення документа займає від 7 до 14 днів.

• Після приїзду в Польщу необхідно швидко оформитися. Протягом тижня роботодавець має зареєструвати вас як працівника й повідомити Управління зі справ іноземців та податкову інспекцію. Потрібно підписати договір з роботодавцем: umowa o prace або umowa zlecenia. Після цих умовностей ви вважаєтеся легальним працівником у Польщі.

  Українці шукають роботу через знайомих, через посередників та на сайтах пошуку роботи
Українці шукають роботу через знайомих, через посередників та на сайтах пошуку роботи

Якщо ж ви не хочете займатися підбором документів та пошуком роботи самостійно, звертайтеся до кадрового агентства Europe Service.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати роботу в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути