понеділок, 27 листопада 2017 12:58

Іран погрожує Європі новими ракетами

Іран погрожує Європі новими ракетами
Бригадний генерал Саламі пригрозив ЄС новими балістичними ракетами

Іран погрожує розробити нові балістичні ракети, що зможуть долетіти до країн ЄС, якщо побачить загрозу з боку Європи.

Про це повідомляє Independent.

Заступник голови Корпусу вартових ісламської революції пригрозив ЄС ракетним ударом, якщо Європа продовжить тиск на Тегеран. Корпус - військова гілка виконавчої влади Ірану.

Військові погрожують удосконалити свої ракети. Ті зможуть подолати понад 2 тис. км і завдати удару по країнам ЄС.

"Те, що ми досі не збільшили дальність польоту наших ракет до 2 тис км, не означає, що нам бракує технологій. Це просто частина нашої військової доктрини", - заявив бригадний генерал Гусейн Саламі.

Пояснив, що країна не робить цього, бо не вбачає в Європі загрози. Але Іран готовий змінити свою позицію у разі загострення відносин.

Минулого місяця голова Корпусу Мохаммад аль Джафарі заявив, що іранські ракети можуть подолати 2 тис. км і "можуть завдати удару по більшості американських військових групах та об'єктах, які викликають їхній інтерес на території регіону". Наголосив, що цього достатньо і удосконалювати їх немає потреби.

Франція закликала до безкомпромісного діалогу з Іраном відносно його балістичного озброєння. Запропонувала укласти міжнародну ядерну угоду без участі Тегерану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ісламська коаліція боротиметься з міжнародним тероризмом

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман назвав верховного лідера Ірану Алі Хаменеї "новим Гітлером на Середньому Сході". Про це повідомив The New York Times.

Дипломатичний конфлікт між саудитами та Іраном розгорівся через Ємен. Тегеран ніби-то таємно поставляє місцевим повстанцям зброю. Саудівська Аравія запровадила блокаду повстанських регіонів.

Голова іранського Корпусу вартових Ісламської революції Мохаммад Алі Джафарі заявив, що в разі запровадження нових санкцій, його країна може здійснити ракетний удар по військових США в регіоні."Якщо нові санкції наберуть чинності, США повинні перевести свої регіональні бази у радіусі 2 тисяч кілометрів від Ірану на відстань діапазону дії іранських ракет" – сказав Джафарі.

Зараз ви читаєте новину «Іран погрожує Європі новими ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути