понеділок, 26 лютого 2018 12:27

Гарматне м'ясо: у приватній армії "Вагнера" служить група українців

Гарматне м'ясо: у приватній армії  "Вагнера" служить група українців
У ПВК "Вагнера" служать українці. Фото: rbc.ua

У приватній військовій компанії "Вагнера" служать українці не лише з підконтрольних бойовикам територій Донбасу.

Серед жертв американського авіаудару виявили громадянина України Володимира Винограденка. Виявилося, він не єдиний, хто воює за гроші у російській військовій компанії. У складі колони, яку розбили сили коаліції, була ціла група вихідців з України.

Як стверджують бойовики, чиї знайомі стали очевидцями події і вже давно служать у ПВК "Вагнера", назва групи говорить сама за себе – "Карпати". Подробиці розповів бойовик угруповання ДНР Михайло Полинков в інтерв'ю сепаратистським медіа, передає "Радіо "Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський міністр дозволив атаку "Вагнера" у Сирії

"Це атакуюче ядро. Людей, які мають досвід бойових дій на Донбасі, посилають в найбільшу "дупу". Ось вони йдуть першими – "Карпати", "Весна". Я не знаю чому, але їх завжди, як гарматне м'ясо, першими посилають", – розповів Михайло Полинков.

В СБУ журналістам Донбас.Реалії підтвердили, що така група існує. Службі безпеки вдалося отримати персональні дані майже двох тисяч найманців ПВК "Вагнера". Кількість українців з нелегальної приватної військової компанії – майже 40 осіб.

"У Службі безпеки України є інформація, що під час формування контингенту так званої ПВК "Вагнера" для спрямування до Сирії окрему групу осіб складали саме вихідці з України, які умовно отримали позначення як група "Карпати", – сказав керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Із публікацій російського видання "Фонтанка" відомо, що спочатку підрозділ "Карпати" створювали для диверсій в тилу української армії. Але через слабку підготовку складу від цієї ідеї відмовилися. Після чого українців переправили до Сирії.

Раніше координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук повідомляв, що командири бойовиків на Донбасі почали формувати батальйон із місцевих бойовиків для відправки в Сирію.

Зараз ви читаєте новину «Гарматне м'ясо: у приватній армії "Вагнера" служить група українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути