четвер, 08 лютого 2018 15:02

Європарламент пропонує скасувати літній час

Європарламент пропонує скасувати літній час
Чинна директива про літній час набула чинності у 2001 році. Фото: forbes.com

Європарламент закликав Єврокомісію провести оцінку нинішньої системи переведення стрілок годинника двічі на рік і в разі необхідності змінити її.

Про це йдеться у відповідній резолюції, повідомляється на сайті ЄП. За неї проголосували 384 євродепутати, проти - 153, утрималися - 12.

У Європарламенті пояснили, що низка громадянських ініціатив продемонстрували: населення незадоволене нинішньою системою переведення стрілок годинників в останню неділю березня і жовтня.

Зазначається, що різні дослідження не дають однозначної відповіді, чи є реальна потреба скасування переходу на літній час. Однак фіксують негативний вплив на людське здоров'я, підкреслюють депутати у резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія проти переведення годинників на літній час

"Вони закликають Єврокомісію провести оцінку директиви про літній час і, якщо необхідно, представити пропозицію для її перегляду" - йдеться у повідомленні.

Чинна директива про літній час набула чинності 2001 року. Вона надає гармонізовану дату і час для початку і закінчення періоду дії літнього часу на території ЄС з метою допомогти внутрішнім ринкам функціонувати ефективныше.

Годинник судного дня перевели на 30 с уперед, зараз він показує 23:58:00. Останній час таку годину він показував 1947-го. Причиною переведення стрілок стало те, що ядерні держави продовжили розбудовувати свої арсенали, повідомляє американський журнал Bulletin of Atomic Scientists.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент пропонує скасувати літній час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути