четвер, 17 червня 2021 12:44

ЄС закупив понад 400 млн доз вакцини, яка показала ефективність 47%

ЄС закупив понад 400 млн доз вакцини, яка показала ефективність 47%
Німецька вакцина показала ефективність в 47%. Фото: dw.com

Вакцина від коронавірусу німецького виробництва CureVac виявилася менш ефективною, ніж ті препарати, які використовувалися раніше.

Про це повідомило видання Politico.

Компанія оголосила про ефективність у 47%. Там заявили, що вакцина "не відповідає заздалегідь визначеним статистичним критеріям успішності".

За даними компанії, у випробуваннях взяли участь 40 тис. осіб в 10 країнах Європи та Латинської Америки, в яких циркулюють щонайменше 13 варіантів коронавірусу.

У 134 добровольців виявили коронавірус за два тижні після отримання другої дози препарату CureVac. У компанії сподівалися на кращий результат, проте відзначають, що "демонструвати високу ефективність в цьому безпрецедентному різноманітті варіантів коронавірусу є складним завданням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова хвиля коронавірусу прийде з Росії - вчені

Остаточний аналіз очікується наприкінці червня. У звʼязку з цим в компанії сподіваються, що показник ефективності може покращитися.

"Оскільки ми наближаємося до остаточного аналізу з мінімум 80 додатковими випадками, загальна ефективність вакцини може змінитися", — зазначив гендиректор компанії Франц Вернер Хаас.

Компанія повідомила про результати досліджень Європейському агентству з лікарських засобів. Раніше ЄС замовила 405 млн доз вакцини CureVac.

Уперше виявлений в Індії Covid-штам Delta зафіксували вже у 74 країнах. Нова мутація швидше передається та важче переноситься, що особливо турбує невакцинованих людей і тих, у кого слабша імунна відповідь на коронавірусну інфекцію.

Зараз ви читаєте новину «ЄС закупив понад 400 млн доз вакцини, яка показала ефективність 47%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути