вівторок, 23 січня 2018 13:30

"Чорний список офшорів" скоротився на 8 країн

"Чорний список офшорів" скоротився на 8 країн
У чорному списку податкових гаваней і надалі залишаються 9 країн і територій. Фото: Forbes.kz

Європейський Союз виключив 8 країн і територій зі списку юрисдикцій, які не співпрацюють з ЄС у податковій сфері належним чином.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС. Та зазначається: "Барбадос, Гренада, Республіка Корея, Макао, Монголія, Панама, Туніс та Об'єднані Арабські Емірати переміщені до окремої категорії юрисдикцій, які підлягають пильному моніторингу".

Пояснили, що виключення країн з чорного списку офшорів базується на експертній оцінці зобов'язань на найвищому політичному рівні. Які були взяті цими юрисдикціями щодо усунення недоліків, визначених ЄС.

Владислав Горанов, міністр фінансів Болгарії, яка головує у Раді ЄС, підкреслив: "Наш перелік вже довів свою цінність. Юрисдикції по всьому світу працювали над тим, щоб взяти на себе зобов'язання реформувати свою політику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причетність Гонтаревої до відмивання грошей Януковича перевірять

У чорному списку податкових гаваней і надалі лишаються 9 країн і територій. Водночас Рішення Ради ЄС містить рекомендації щодо скорочення цього списку у разі виконання необхідних кроків. Юрисдикції, які залишаться в "чорному списку": Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Сент-Люсія, Самоа та Тринідад і Тобаго.

У США опубліковані документи Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, в яких стверджується, що британська королева Єлизавета II перевела в офшори $13 млн. За даними розслідування, гроші були виведені з країни до фондів, зареєстрованих на Кайманових і Бермудських островах.

Зараз ви читаєте новину «"Чорний список офшорів" скоротився на 8 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути