понеділок, 17 травня 2021 16:28

Через Brexit у Великій Британії бракує робочих рук

Через Brexit у Великій Британії бракує робочих рук
Офіціантка подає клієнтам сніданок за столиком в пабі Moon Under Water в Лондоні, 17 травня 2021 року / Getty Images

Британські роботодавці намагаються найняти працівників після карантину на тлі масового відтоку іноземних робітників через Brexit.

За даними Chartered Institute of Personnel and Development і кадрової фірми Adecco, роботодавці планують наймати персонал за найвищою ставкою за останні вісім років. Це пов'язано з повторним відкриттям секторів гостинності й роздрібної торгівлі після карантину. Карантинні обмеження в понеділок, 17 травня, зняли в Англії та Вельсі. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія покинула Євросоюз

Проте в країні спостерігають різке скорочення кількості працівників із ЄС, що посилює брак робочої сили. На сайті Adecco майже 1 млн вакансій, що на 18% більше, ніж шість тижнів тому. Це на тлі зростання кількості робочих місць у готелях, ресторанах, а також у сфері заходів відпочинку. Кількість шукачів роботи у Великій Британії з Західної Європи та Північної Америки скоротилося вдвічі - приблизно на 250 тис. із лютого 2020 року.

"Є гостра конкуренція за персонал. Багато працівників галузі гостинності та роздрібної торгівлі покинули справи в пошуках надійнішої роботи після початку коронавірусу рік тому. Також значно менше іноземців шукають роботу у Великій Британії. Зацікавленість за кордоном британськими робочими місцями знизилася більше, ніж удвічі, у порівнянні з періодом до пандемії. Британські роботодавці більше не можуть покладатися на іноземців, щоб заповнити прогалини", - каже співзасновник сайту пошуку роботи Ендрю Гантер.

Роботодавці в США також щосили намагаються винайняти персонал, тож між країнами триває змагання за робочу силу.

Економісти попередили, що брак іноземних працівників гальмуватиме відновлення британської економіки після пандемії. З кінця 2019-го Велику Британію покинули 1,3 млн осіб. Багато іноземців повернулися додому, щоб пережити пандемію.

Згідно з опитуванням, проведеним серед понад 1000 британських роботодавців, 27% із них планує збільшити кількість робочих місць у своєму бізнесі.

Зараз ви читаєте новину «Через Brexit у Великій Британії бракує робочих рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути