понеділок, 16 липня 2018 06:07

Це питання виживання — показали моторошні кадри про життя китобоїв (Фото 18+)
14

Китобої, серед яких багато підлітків, стрибають на китів з дерев'яними списами
Фото: Daily Mail
Китобої, серед яких багато підлітків, стрибають на китів з дерев'яними списами
Китобої, серед яких багато підлітків, стрибають на китів з дерев'яними списами
Китобої, серед яких багато підлітків, стрибають на китів з дерев'яними списами

Швейцарський фотограф Клаудіо Себер зробив знімки життя тропічних китобоїв на віддаленому острові Лембата в Індонезії.

Уряд Індонезії дозволяє селянам полювати на кашалотів, оскільки вони роблять це не заради комерційної вигоди. Зоозахисники намагалися заборонити цю багатовікову практику, але зустрілися з опором місцевих, повідомляє Daily Mail.

Протягом останніх 600 років китобої полюють на кашалотів із човнів. Мисливці пірнають у воду із дерев'яними списами, щоб убити тварину. Потім десятки людей витягують кита на берег.

"Ми живемо у вік технологій. Але кількість забитих китів з року в рік не збільшується. Хоч ми й використовуємо моторні човни. Минулого року ми вполювали 25 китів, у деякі роки - 40. А у деякі - жодного. В середньому, там треба три кашалоти на рік, аби прогодувати родину. Ми віримо, що вони - дар від предків і бога. Місцевий уряд офіційно дозволяє нам традиційний китобойний промисел, аби ми могли прожити", - каже голова селища Йосеф Батаона.

Правозахисники здійняли тривогу, бо індонезійці полюють не лише за одним чи двома кашалотами. Вони вбивають скатів, касаток, океанічних акул та інші рідкісни види тварин. 2010-го представники Всесвітнього фонду природи прибули на острів у супроводі урядовців, аби поговорити про захист видів. Місцеви вихопили ножі і почали з криками їх виганяти. 10 озброєних солдатів стали між чиновниками та остров'янами. Але домовитися так і не вийшло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китобої вполювали найбільшого ссавця у світі

"Вони можуть змінити розмір території, яка дозволена для полювання. Міністерство рибного господарства та морського транспорту хоче захистити скатів та черепах. Але ми не підкоряємося цим правилам. Бо це питання виживання. Ми не можемо покладатися лише на китів. Таким чином ми можемо зберегти традиційний спосіб життя", - каже лідер громади.

"Тут люди борються за ложку рису чи шматок кукурудзи. Тут немає родючих грунтів, аби вирощувати врожаї. Тож ми не маємо іншого вибору, як брати все, що нам пропонує море", - пояснює Батаона.

Американка Лорен Біггерс з міста Конро, штат Техас, впіймала на вудку двометрову акулу. Жінка із чоловіком на честь його дня народження вирушили на риболовлю. Вони закинули вудки і веселилися на березі. Біггерс помітила, як один з поплавців засмикався, і почала тягнути рибу, що потрапила на наживку. Після двох годин старань американка, оточена відвідувачами пляжу, витягла на берег акулу.

Зараз ви читаєте новину «Це питання виживання — показали моторошні кадри про життя китобоїв (Фото 18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути