вівторок, 28 серпня 2018 08:38

Бідність та нестача інвестицій: що чекає Росію після введення американських санкцій

Бідність та нестача інвестицій: що чекає Росію після введення американських санкцій
Санкції, введені проти Росії 27 серпня, навряд чи істотно вплинуть на економіку. Аналітики очікують більш негативного ефекту від обмежень, які готуються до введення восени. Фото - Народна правда

Санкції, введені проти Росії 27 серпня, навряд чи істотно вплинуть на економіку. Аналітики Moody's очікують більш негативного ефекту від обмежень, які готуються до введення восени.

Вони попереджають, що в Конгресі США обговорюються набагато серйозніші санкції проти Росії, які можуть погіршити структурні обмеження зростання російської економіки і призведуть до нових проблем з фінансуванням для державних і приватних банків. Про це пише РБК.

"Сильні сторони кредитної політики Росії — бюджет і зовнішнє фінансування — допоможуть уряду відреагувати на можливо більш серйозні санкції. Але строгі і широкі санкції, ймовірно, матимуть негативний вплив на банківську систему і зростання, особливо через канали довіри і інвестиції", — йдеться в доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країну поділять на 14 частин: Росія вирішила обійти економічні санкції

Негативні ефекти позначаться спочатку на грошово-кредитній політиці. Банк Росії може сповільнити зниження процентної ставки або навіть підвищити її через ризик зростання прогнозу щодо інфляції і ослаблення рубля.

"Підводячи підсумки, потенційно більш суворі санкції збільшать ризик того, що середньострокове зростання Росії буде стримуватися такими структурними факторами, як хронічна нестача інвестицій, залежність від нафтогазового сектору і високий рівень бідності та нерівності", — підсумовують аналітики.

Санкції США проти Росії через використання хімічної зброї набули чинності з понеділка, 27 серпня. Містять 5 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Бідність та нестача інвестицій: що чекає Росію після введення американських санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути