четвер, 09 грудня 2021 03:14

Батьки знайшли сина, якого вкрали 14 років тому

Батьки знайшли сина, якого вкрали 14 років тому
Сунь Чжо возз'єднався з батьками через 14 років після викрадення / CNN

Пара на півдні Китаю возз'єдналася зі зниклим сином-підлітком, завершивши 14-річні пошуки дитини.

Сунь Чжо, 18 років, був викрадений у місті Шеньчжень у 2007 році, у віці чотири роки, але його батьки ніколи не втрачали надії побачити сина. Його вкрали, щоб віддати іншій сім'ї, яка всиновила дитину. Про це повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зникла безвісти вийшла на зв'язок і заявила, що її викрали та зґвалтували

Батько, Сунь Хайян, і мати, Пен Сіїн, продали нерухомість для фінансування пошуків та запропонували винагороду у розмірі до $31 тис. за інформацію про його місцезнаходження. За багато років Хайян об'їздив майже всі регіони Китаю у пошуках сина.

Традиційно сім'ї, особливо у селах, розглядали хлопчиків як більш здатних забезпечувати сім'ю та продовжувати сімейну лінію. Так створюють чорний ринок для крадіжки хлопчиків-немовлят.

Влада вистежила Сунь у східній провінції Шаньдун після того, як поліція використала технологію розпізнавання лиць, щоб допомогти сім'ї знайти хлопця. Людину на прізвище Ву звинувачують у викраденні хлопчика. Особу самого Сана підтвердили аналізом ДНК.

Ву затримали у зв'язку з викраденням двох дітей, зокрема Суня. Прийомні батько та мати Суня звільнені під заставу до суду.

Сунь вимагав свободи для прийомних батьків. В іншому випадку він сказав, що залишиться з ними у в'язниці, тому що вони виховували його понад 10 років, і раніше він не знав про своє справжнє походження.

Згідно з китайським законодавством, максимальне покарання за торгівлю людьми – страта, а покупці від торговців людьми можуть бути засуджені до тюремного ув'язнення на строк до трьох років.

Незрозуміло, скільки дітей пропадає безвісти у Китаї щороку, хоча оцінки сягають десятків тисяч. За даними китайської влади, 2021 року понад 8000 викрадених дітей возз'єдналися з батьками. При цьому багато справ розкрили з використанням величезної бази даних ДНК поліції Китаю та таких технологій, як розпізнавання осіб.

У Полтавській області 18-річна мешканка зімітувала викрадення та вимагала у батьків викуп. Про зникнення дочки 4 грудня повідомила матір.

Зараз ви читаєте новину «Батьки знайшли сина, якого вкрали 14 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути