пʼятниця, 05 серпня 2022 02:07

"Атака тролів": в Amnesty International різко відповіли на критику

Розслідування Amnesty International в соціальних мережах нібито піддалося атаці тролів і ботів з російської та української сторін.

Те, що відбувається називається військовою пропагандою і дезінформацією. Про це заявила генеральний секретар Amnesty International Агнес Калламар у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Amnesty International амністовує Росію-терориста

Це не послабить неупередженість членів організації і не змінить фактів, наголосила вона.

 
Водночас очільниця української філії організації Оксана Покальчук відхрестилась від скандального звіту про роботу української армії.

"На англомовному сайті Amnesty International вийшов матеріал, у якому критикувалися дії Збройних Сил України. Його створили на основі даних, які зібрали іноземні дослідники та дослідниці Департаменту реагування на кризи глобального офісу нашої організації, – написала Покальчук. – Український офіс не був долучений до підготовки чи написання тексту публікації. І, на превеликий жаль, уже на початковому етапі розробки цієї доповіді ми зайшли у глухий кут, де аргументи нашої команди щодо неприпустимості і неповноти такого матеріалу не були враховані".

За її словами, колектив українського офісу робив усе можливе, аби цей матеріал не було оприлюднено, але на "неодноразові заперечення" відповіли безкомпромісне "ні".

4 серпня організація Amnesty International заявила, українські військові ніби-то "наражають на небезпеку цивільне населення" і "розміщують озброєння в школах і лікарнях".

Така поведінка організації – це не про пошук і донесення світові правди. Це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

А міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Amnesty International втратила адекватність.

Зараз ви читаєте новину «"Атака тролів": в Amnesty International різко відповіли на критику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути