вівторок, 20 жовтня 2020 12:51

94-річна жінка проїхала понад 1000 км, щоб проголосувати

94-річна жінка проїхала понад 1000 км, щоб проголосувати
Надівши чорну маску з написом "Голосую", 94-річна Мілдред Медісон прибула в інвалідному візку на дільницю / CNN

Американка в 94 роки змусила сина проїхати понад 1000 км в обидва боки, щоб достроково проголосувати на президентських виборах у США.

Мілдред Медісон не отримала вчасно відкріпного бюлетеня поштою, щоб проголосувати там, де тимчасово живе. Через це її синові довелося проїхати 1060 км за день. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп запропонував ФБР взятися за Байдена

Медісон живе в Детройті. Але залишилася з сином Джуліаном в Сіоні, що за 530 км, коли почалася пандемія. Попросила відправити їй відкріпний бюлетень у Сіон. Але він вчасно не прийшов поштою, тому вона вирішила приїхати та проголосувати особисто, щоб бути певною, що її голос не пропаде.

Ще є шанс, що бюлетень може прийти поштою до дня виборів 3 листопада. Проте Медісон не хотіла ризикувати. За її словами, вона з сином вирушила в Детройт о 6:30 12 жовтня і дісталася Детройта близько полудня. Вона проголосувала та повернулася. Усе зробила за день.

"Я зробила це - проголосувала за тих, за кого хотіла. Сподіваюся, вони переможуть. Задоволена, що не пропущу голосування. Я голосую на всіх виборах - міських, державних, окружних чи національних останні 72 роки" - сказала вона.

Син Джуліан розповів, що знав, що доведеться поїхати в Детройт, коли бюлетень не прийшов вчасно поштою.

"У мене 4 дітей, усі голосують. Усі діти й онуки моєї матері виконують свій громадянський обов'язок. Це те, що вкоренилося в кожному з нас - бути політично активним і голосувати. Мати навчила мене кількох речей - поважати жінок і брати участь у виборах. Намагаюся чесно робити й те, й інше. Вважаю, це важливо", - сказав Джуліан.

Починаючи з 1950-х жінка активно бере участь у радах щодо чорношкірих жінок-виборців, обиралася до міської та окружної влади. Зараз працює над мемуарами і сподівається відкрити Центр громадянської активності свого імені, щоб учити молодь цінувати голосування й бути активними в суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «94-річна жінка проїхала понад 1000 км, щоб проголосувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути