Ексклюзиви
понеділок, 21 липня 2008 18:43

"Зернопродукт" платить дояркам 2300 гривень

До 2015 року фірма "Миронівський хлібопродукт" збудує в Ладижині найбільшу в Україні бройлерну птахофабрику. Забезпечуватиме комплекс кормами товариство "Зернопродукт" — підрозділ "Миронівського хлібопродукту". Сьогодні товариство створює свої філії в сусідніх із містом районах.

"Зернопродукт" прийшов у село Гордіївку. Тут реєструють філію, директором якої стане колишній голова місцевого колгоспу Олексій Жмудь. Укладено договори з 95% пайовиків Демидівки.

Непорозуміння виникли в селі Тростянчик і в райцентрі Тростянець. У Тростянчику на збори довелося викликати міліцію.

— Такого опору й безладдя ми ніде на Вінниччині не бачили, — каже заступник директора "Зернопродукту" 50-річний Валерій Нога ("Зернопродукт" працює в 11 районах Вінниччини. — "ГПУ"). — Люди матюкали наших орендодавців, погрожували.

У Тростянці керівника "Зернопродукту" 49-річного киянина Миколу Кучера назвали рейдером, виставили біля правління місцевого сільгосппідприємства бігборд "Рейдерству — ні! Земля має належати тим, хто на ній працює".

— Іде новий земельний монополіст, який намагається взяти в оренду кращі землі й кращі господарства, які ще здатні самостійно господарювати, — каже директор тростянецького товариства "Україна-Т" депутат облради 56-річний Василь Тарасюк. — Мені керівники "Зернопродукту" пропонували продати господарство. Я на це не пішов.

У Миколи Кучера своя думка.

— Це якийсь тростянецький феномен! — дивується чоловік. — Ми ж не йдемо в господарства, де з людьми укладені договори, які пройшли державний земельний кадастр! Тростянчан цинічно обманюють. Люди не знали, що з 4 червня агрокооперативу в Тростянці немає. Замість нього — приватне підприємство, власниками якого є семеро людей. В одного з них — 51% акцій. Про нас розпускають плітки: то Кучер ОМОН з автоматами в Тростянчик привозив, то кажуть, ми рік розрахуємося з людьми, а далі платити не будемо... У нас є філії, які працюють. Пропонуємо людям: даємо автобус, їдьте дивіться, як там.

У селі Гордіївка "Зернопродукт" хазяйнує кілька тижнів. Виплатили 1,5 млн боргів із зарплат, погасили борги господарства, поробили дороги, 70 тис. грн виділили на добудову церкви.

Третій рік "Зернопродукт" працює в селі Оляниця Тростянецького району.

— Спочатку було важко, бо люди надто зневірені, — каже директор місцевої філії 43-річний Віктор Чорний. — Зараз усі задоволені. По селу середня зарплата за травень — 1150 гривень. Ось механізатор має 3822 гривні, різноробочий, який працює в млині, — 2080, доярка — 2312, водій — 2200, механізатор на обслуговуванні ферми — 2748.

Зараз ви читаєте новину «"Зернопродукт" платить дояркам 2300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути