пʼятниця, 04 квітня 2008 18:07

Вінниччині не вистачає м"яса

Кабінет Міністрів планує викинути в продаж 200 тис. т дешевого цукру з Держрезерву. Це має знизити роздрібні ціни на продукт. Нині він на базарі Вінниці коштує 4,5 грн.

— Наша область не потребує інтервенції з Держрезерву, — каже заступник голови Вінницької обладміністрації Василь Черній, 48 років. — Нам би свій продати. На складах заводів Вінниччини лежить 93 тисячі тонн цукру.

Торік в області замість запланованих 224 тис. т продукції виробили 350. Надлишку очікують і цього року. Цукрові заводи заявляють, що видадуть 450 тис. т цукру. Під буряк відвели 85 тис. га землі.

— Насправді нам не вистачає м"яса, — зазначає Василь Черній. — Цього року уряд планує ввезти з-за кордону 200 тисяч тонн. Саме такий дефіцит у країні.

За програмою розвитку, до 2015 року раціон українців має змінитися. Будемо вживати більше м"яса. Споживання хліба однією людиною зменшиться зі 140 до 110 кг на рік.

Зараз ви читаєте новину «Вінниччині не вистачає м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути