четвер, 23 липня 2009 18:46

Вінницькі вулиці патрулюють скутеристи

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  На вулиці Соборній у Вінниці інспектор обласної державтоінспекції Денис Злощинський дає настанови скутеристам перед виїздом на чергування. Хлопці одягнуті в однакові жовті футболки з написом ”Небайдужі вінничани, нам по дорозі!”
На вулиці Соборній у Вінниці інспектор обласної державтоінспекції Денис Злощинський дає настанови скутеристам перед виїздом на чергування. Хлопці одягнуті в однакові жовті футболки з написом ”Небайдужі вінничани, нам по дорозі!”

17 липня біля Вінницької міськради відбувся перший збір скутеристів, які патрулюватимуть вулиці міста на кшталт дружинників.

— Улітку багато дітей сідають за кермо скутера і потрапляють в аварії, — каже 20-річний Роман Жовніренко. — Ми хочемо привернути увагу батьків, які купують скутери дітям. Вони мають знати, що сідати за кермо можна тільки з 16 років.

Роман — учасник вінницького мотоскутер-клубу "Скутер-Лайф", створеного в квітні цього року. Загалом у ньому 100 осіб. 15 із них відібрали патрулювати вулиці разом із працівниками Державтоінспекції.

— Наприклад, наш патруль бачить дитину або неадекватного водія на скутері, — розповідає керівник клубу Олексій Кушнір, 17 років. — Ми під"їжджаємо, розмовляємо. Потім телефонуємо інспекторам патрульно-постової служби, вони складають протокол. До їх приїзду патруль перебуває біля водія. Якщо правопорушник утікатиме, хлопці не доганятимуть його. Ми передаватимемо номери цього скутера між своїми і десь його таки зловимо. Для патрулювання відбирали хлопців, які добре знають правила дорожнього руху та вміють спілкуватися з людьми.

Скутеристи патрулюватимуть вулиці впродовж 5 год. раз на тиждень.

— Сподіваємося, що спілкування порушників з однолітками буде ефективним, — каже інспектор із профілактичної роботи обласної ДАІ Денис Злощинський, 27 років. — Від початку року маємо 21 транспортну пригоду за участю водіїв моторолерів. Постраждало 17 людей.

Скутеристи носять жовті футболки із написом "Небайдужі вінничани, нам по дорозі!" та мають посвідчення членів загону сприяння правоохоронним органам. Їх видала міськрада Вінниці.

— Учасники загону захищені законом, — каже начальник відділу у справах сім"ї, молоді та спорту міської ради 35-річний Руслан Анфілов. — Протиправні дії проти них буде прирівняно до дій проти працівника правоохоронних органів із відповідним покаранням.

18 липня скутеристи вперше патрулювали вулиці. Разом із даїшниками затримали п"яного водія.

— Патруль із вулиці Пирогова повідомив, що помітив шофера в нетверезому стані, — каже Кушнір. — Він поїхав на вулицю Матроса Кошки, де зіткнувся з "тойотою". Водій кинув скутера й почав тікати. Його затримали й доправили у наркодиспансер.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі вулиці патрулюють скутеристи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути