четвер, 18 вересня 2008 20:45

Ветеринарам купили скутери

Автор: фото: Людмила КОЛЕСНИК
  Завідувач Ярузької ветдільниці Могилів-Подільського району Людмила Савенко і завідуючий Вендичанською ветеринарною дільницею Анатолій Гардецький
Завідувач Ярузької ветдільниці Могилів-Подільського району Людмила Савенко і завідуючий Вендичанською ветеринарною дільницею Анатолій Гардецький

Чотири моторолери для працівників придбало управління ветеринарної медицини Могилів-Подільського району. Три з них дісталися жінкам, які мають стаж 25–30 років.

— Кожна з них обслуговує 7–10 населених пунктів, а це від 600 до тисячі і більше голів лише великої рогатої худоби, — говорить начальник районного управління ветмедицини 51-річний Іван Вусатий. — Під час перевірки худоби на лейкоз мопеди скоротили час і зменшили навантаження на ветеринарів.

Завідувач Ярузької ветдільниці 52-річна Людмила Савенко обслуговує дев"ять населених пунктів, дві свиноферми підприємства "Дари садів" у селі Оленівка та підприємства "Яружанка".

— Якщо екстрене питання, уже не шукаю машину у сусідів. Сідаю і їду, — каже жінка, показуючи на одометр. — Знаєте, скільки я находилася по дворах і селах за 30 років роботи?

Щодня ветеринари долають скутерами до 70 км.

— О 5-й ранку мені подзвонили господарі із села Козлів — худоба не піднімається, — розповідає завідувач Яришівської ветдільниці Тетяна Андріюк, 50 років. — Схопила сумку з медикаментами, на скутера — і за кілька хвилин вже була на місці. Одразу ввела ліки внутрівенно 32 корівкам. На поміч прибули колеги з сусідніх дільниць. Тоді 52 корови потравилися відходами ріпаку. Врятували всіх.

37-річний Анатолій Гардецький завідує Вендичанською ветеринарною дільницею. Він єдиний із чоловіків-ветеринарів отримав скутера.

— Колеги нам заздрять, бо без транспорту ми безсилі, — зізнається ветлікар. — У наш ненормований робочий день він дуже виручає.

У Могилів-Подільському районі 10 ветеринарних підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Ветеринарам купили скутери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути