четвер, 17 липня 2008 17:24

Василя Сопівника застрелив сторож ставка

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Лідія Сопівник, мати застреленого Василя Сопівника, на другий день після похорону сина. Дозволяє сфотографувати її, але говорити про те, що сталося, не може
Лідія Сопівник, мати застреленого Василя Сопівника, на другий день після похорону сина. Дозволяє сфотографувати її, але говорити про те, що сталося, не може

13 липня у селі Дубове Жмеринського району сторож місцевого ставка застрелив із мисливської рушниці 22-річного Василя Сопівника. Василь із компанією святкували там День рибалки.

— Вася гуляв із компанією на березі, а я рибалив в іншому кінці, — розповідає зять родини Сопівників 30-річний Олег.Майор, ми так називали сторожа, вже добряче підвипив. Здається, хтось із відпочиваючих дав йому пляшку.

Близько 19.30 Василь на власній "Ниві Шевроле" із трьома друзями поїхали до сільського магазину.

— Біля сторожової будки зупинилися, напевно, пусту пляшку якусь кинули, — продовжує Олег. — А Майор подумав, що хотіли щось украсти. Побіг туди, та хлопці вже поїхали.

Охоронець ставка 69-річний Іван Максимович (прізвище не розголошують. — "ГПУ") дочекався компанію.

— Коли проїжджали біля нього, наказав зупинитися, — веде далі Олег. — Вася не встиг вийти з машини, як Майор у нього почав стріляти.

Сторож випустив дві кулі. За попередніми даними один постріл пролунав у повітря. Другим поцілив Василеві впритул у правий бік живота.

— Хлопці намагалися щось казати Майорові, та він їх лякав: "Одного застрелив, ще й на вас хватить", — зітхає Олег. — Почали Васю тягнути в машину. Я підбіг, сів за кермо. Ми повезли його в лікарню. Та не встигли, дорогою він помер.

Охоронець після стрілянини побіг за речами у сторожове приміщення. Звідти, не полишаючи зброї, намагався втекти. За кілька кілометрів його наздогнали в полі працівники жмеринської міліції.

У батька Василя — Миколи, стався інсульт, коли він дізнався, що сина вбили. Чоловіка доправили в обласне відділення реанімації. Мати Лідія, за два дні до трагедії поїхала на заробітки до Москви. Жінка терміново повернулася додому.

Жителі Дубового згадують Василя як спокійного чоловіка. Запевняють, що він ніколи не встрявав у бійку. Кілька років тому почав їздити з матір"ю на заробітки до Росії. Заробляв гроші на машину. Купив зелену "Ниву Шевроле" 2007-го. Планував цьогоріч одружитися на вінничанці Віті Літвін, із якою довго зустрічалися. Крім нього, в родині є дві сестри: старша — Олена, молодша — Людмила. Після закінчення школи навчався на помічника машиніста в Жмеринському технічному ліцеї.

— Подивіться, що твориться, чого на того Майора раніше участкові не настроїли. Він же ще на Зелені святки до дітей ліз, грозився тим ружом, — каже у сільраді односельчанка. — До того ставка і худобі не давав підійти напитися. Тільки тому, хто дасть пляшку дозволяв вудочку закинути.

69-річний Іван Васильович — військовий майор у запасі, служив у танкових військах. Живе у Вінницькому районі. Працював сторожем приватного ставка з початку рибного сезону 2008 року.

— Стріляв, бо положено, я був при ісполнєнії, — каже він міліціонерам, при затриманні.

Нині Майор перебуває у районному слідчому ізоляторі. Проти нього порушили кримінальну справу за умисне вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Василя Сопівника застрелив сторож ставка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути