понеділок, 04 серпня 2008 18:46

Постраждалим районам відновили електропостачання

Вода в місті Могилів-Подільський стоїть дотепер, але поступово спадає. У понеділок рівень сягав 523 см при нормі — 160. У райцентрі найвище вода піднімалася на початку минулого тижня — до 916 см.

— У районі відновлено електропостачання, — розповідає начальник штабу з ліквідації наслідків повені в Могилів-Подільському районі Сергій Суслов. — Із телефонним зв"язком усі села, крім Бернашівки. Думаю, до вівторка полагодимо там лінію. Щодо газопостачання, то в районі його не було. Тож відновлювати немає що.

Нині рятувальники відкачують воду з криниць і об"єктів соціальної сфери: дитсадків, лікарень. В останню чергу — із приватних будинків.

— Епідситуація в районі в нормі. Cанстанція хлорує колодязі та водопровід, — продовжує Суслов.

Повністю відновили електромережу в Ямполі. Прохлоровано 100 криниць.

— Воду поки що не відкачуємо, бо вона ще прибуває. Нині її рівень становить 288 сантиметрів, — каже помічник керівника Ямпільського штабу Руслан Новак. — Ніяких спалахів захворювань не зафіксовано. Дощів в останні дні не було. Люди сушать меблі та речі.

На аварійно-рятувальних роботах у 25 населених пунктах Могилів-Подільського, Ямпільського, Мурованокуриловецького районів задіяно 1246 рятувальників і 268 одиниць техніки. Підтопленими залишаються 896 житлових будинків. Евакуйовано 4389 осіб.

Минулої п"ятниці в Могилів-Подільський район вирушили 50 військовослужбовців частин Вінницького гарнізону. Вони мають самоскиди, екскаватори, грейдер.

— Радий, що можу допомогти постраждалим від повені, — говорить вінничанин, лінійний наглядач полку зв"язку Юрій Тодосюк. — Коли дивлюся новини по телебаченню, серце розривається.

Із Барського району до Чернівецької області виїхала колона військової інженерної частини. Встановлюватимуть механізований міст.

Працюють цілодобові гарячі лінії штабів із ліквідації наслідків стихії. Телефон у Могилів-Подільському: 8 (237) 6 82 05, Ямполі: 8 (236) 2 16 82, Вінниці, Головне управління МНС України в області: 8 (0432) 46 04 11.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим районам відновили електропостачання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути