четвер, 16 вересня 2010 18:02

Твердопаливний котел значно економить кошти

Стрімкий зріст цін на газ змушує шукати альтернативні шляхи опалення житла. Сьогодні навіть заможні власники будинків починають задумуватися, як вийти із цієї ситуації. Який варіант буде найбільш економічно вигідним?

— У мене будинок на 280 квадратних метрів. Стіни утеплені пінопластом, дах — мінватою. Стоять євровікна і двері — все, як положено. Порахували, що на такий дім іде 65 000 кіловат на годину теплової енергії, — говорить 42-річний Олег Бойко із Хмельницького. — А якщо перевести це у гроші, то найдорожче — електроенергія. Газ трохи дешевше, а саме вигідне паливо — дрова і вугілля. Я зекономив дуже багато, коли поставив твердопаливний котел.

Коли Олег Віталійович опалював газом, щороку платив за це 13 тис. грн. Тепер сума зменшилася до 3 тис.

— Дуже задоволений. За рік мені той котел окупився. Усім своїм друзям про це розказав. Тим паче не знаєш, яка ціна на газ буде завтра.

Охочі можуть встановити систему із твердопаливного та газового котлів.

— Якщо працюватиме твердопаливний котел, газовий автоматично відмикатиметься, — зазначає Максим Семенов, 21 рік, директор фірми "Макс-клімат". — Як тільки дрова погаснуть, він увімкнеться знову. Навіть якщо твердопаливний функціонуватиме лише у найхолоднішу пору, економія на газі значна. Адже що менше ми споживаємо, то дешевший газ.

За рік котел окупився

Одним із найбільших недоліків таких котлів вважають потребу часто засипати паливо.

— Одні котли потребують завантаження три-чотири рази на добу, інші — два. А у котлі Candle, який ми пропонуємо, процес горіння може тривати 24 години, — продовжує Максим Дмитрович.

Також дехто із споживачів непокоїться через відключення електроенергії. Мовляв, таке у нас часто трапляється, а котел не працюватиме без світла. Адже сучасні твердопаливні котли — це складна система електроніки. Вона керує подачею повітря, температурами згорання палива, циркуляції води у всій системі, у баку і котлі тощо.

— Нашим покупцям не варто хвилюватися із цього приводу. Дрова у котлі Candle повністю завантажують у камеру згорання. Зверху подача повітря забезпечує горіння лише верхнього шару дров. У перші години роботи віддає максимальну потужність і швидко прогріває будинок до заданої температури, — коментує Максим Семенов. — Потім завдяки вмонтованому механічному регулятору тяги котел переходить у так званий режим очікування. Він тільки підтримує стабільну температуру у приміщенні.

До камери одноразово кладуть у п"ять-шість разів більше дров, аніж у звичайний котел. Candle можна використовувати також для підігріву води, під"єднавши до нього бойлер.


Фірма "Макс-клімат", м. Вінниця, просп. Коцюбинського, 20, оф.407, тел. 0(432)52-64-69, (097)077-44-07, (094)904-44-69

Зараз ви читаєте новину «Твердопаливний котел значно економить кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути