вівторок, 22 січня 2008 15:57

Тролейбуси в Хмельницькому замінять за сім років

До 2015-го у Хмельницькому з"являться 84 нових тролейбуси та 40 автобусів. Їх закуплять на заводах Дніпропетровська, Львова та Луцька. Для цього виділять із міського та державного бюджетів 254 мільйони гривень.

— Середній термін експлуатації тролейбуса до 13 років. Сьогодні понад сто машин відпрацювали своє, — розповідає заступник міського голови Анатолій Нестерук. — Це 90 відсотків від їхньої кількості.

Цього року місто отримає один тролейбус. Він надійде наприкінці березня. До того часу з держбюджету мають перерахувати мільйон гривень дотацій для Хмельницького. Саме стільки коштує транспортний засіб.

У місті 19 тролейбусних та 10 автобусних маршрутів. Щодня комунальним транспортом користуються до 200 тис. громадян. За підрахунками спеціалістів, нині собівартість проїзду у тролейбусі становить 75 коп. Ціну на проїзд можуть збільшити вже в лютому.

— У Хмельницькому плата за проїзд у тролейбусі є однією з найнижчих по Україні — 50 копійок. Потрібно підняти ціну, бо підприємство несе збитки. Через низьку зарплату багато наших працівників звільняються, — говорить директор комунального підприємства "Хмельницькелектротранс" Олександр Барановський.

За даними "ГПУ", у Вінниці також збираються збільшити вартість проїзду у тролейбусах із 50 до 75 коп.

Зараз ви читаєте новину «Тролейбуси в Хмельницькому замінять за сім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути