Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2007 07:05

Торгівці ночуватимуть у контейнерах

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  У середу вдень контейнери з Привокзального ринку у Вінниці перевозять на муніципальний ринок
У середу вдень контейнери з Привокзального ринку у Вінниці перевозять на муніципальний ринок

Три тисячі підприємців, які торгують на ринках Вінниці, переїжджають на муніципальний ринок. У середу вантажівки з підйомними кранами перевозили перші 100 контейнерів із ринків біля залізничного вокзалу та з вул. Папаніна.

Торгівці опору не чинили. Вони стояли цілий день на розпеченому сонцем асфальті і не зводили очей зі своїх контейнерів. На новому місці стали підписувати договори оренди.

— Нам давно казали, що вивезуть, — незадоволено махає рукою Людмила Макарук, 45 років. — Місць вибирати не дозволяли. Перші два місяці ринковий збір обіцяли не брати, але хто його знає.

До людей підходить охоронець. Розповідає, що на новому ринку буде де розвернутися.

— Між рядами — три з половиною метри, — втішає він. — І он два туалети на 24 місця кожен, дивіться, які гарні, по євростандартах. Даже пахнути не будуть.

Підприємці з вул. Тимірязєва готуються дати відсіч міліції. На наметах розвішані транспаранти: "Сьогодні нас виганяють з базару, завтра з міста, післязавтра — з України", "Бандитским наездам — законный отпор". Три жінки винесли пластиковий стіл на дорогу і збирають підписи противників переїзду.

— Більш як три сотні людей є, — говорить Наталя Вікторівна — жінка не хоче називати прізвища, бо півроку тому підприємця, який активно виступав проти нового ринку, сильно побили. — Ми звідси нікуди не підемо, і сьогодні вночі в цих ракушках ночувати будемо. А шо? Півроку назад базарники з Житомира в 25-градусний мороз стояли, і ми постоїмо.

— Ми будемо стояти насмерть, — підтримує інша, в чорних окулярах. — Мені нема чого втрачати, бо в мене немає іншого доходу в сім"ї, крім цього. А двох дітей прогодувати треба.

Місця противників переїзду на новий ринок можуть зайняти інші підприємці.

Мер Володимир Гройсман подивитися на переїзд торгівців не приїхав.

Зараз ви читаєте новину «Торгівці ночуватимуть у контейнерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути