середа, 11 червня 2008 15:11

Стоматкабінет на літо виїжджає в табір

Єдиний в області пересувний стоматологічний кабінет "Бичок" працює у Тульчині. Цьогорічне літо він стоятиме в Журавлівському таборі імені Желюка Тульчинського району.

— Ми туди їдемо на все літо, поки діти на канікулах. Першого вересня відновимо лікування дітей у школах, — каже лікар-терапевт Тульчинської стоматполіклініки Ольга Чорна, 27 років.

Кабінет змонтовано на базі шасі автомобіля "бичок". У ньому є зубопротезна установка, водонасосна станція із дистильованою водою, рентген-апарат, стерилізатор для інструментів, кондиціонери, теплова завіса, бактерицидна лампа. З лікарем працює й медсестра Олена Савчук.

— Поки що це єдина пересувна установка в області, — зауважує 42-річна Людмила Баскевич, головний лікар Тульчинської стоматполіклініки. — Її виділив міністр охорони здоров"я, а область передала в Тульчин. Лікар Олена Чорна виїздить на огляд дітей по селах. Уже побувала в Кирнасівці, Зарічному, Заозерному, Василівці, Суворовському, Білоусівці. Із листопада минулого року оглянула 722 дитини, пролікувала 348 учнів.

Стоматпослуги фінансує держава. Наступні села, які відвідає стоматкабінет "Бичок" — Журавлівка, Тиманівки, Одаї, Дранка, Клебань, Михайлівка Тульчинського району.

Зараз ви читаєте новину «Стоматкабінет на літо виїжджає в табір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути