вівторок, 09 вересня 2008 18:20

Старшокласники пишуть конкурсний твір про Мазепу

Проведення конкурсу учнівських творів на тему "Хто для мене Іван Мазепа?" ініціював Всеукраїнський громадський рух "Не будь байдужим!" Підтримало захід Міністерство освіти й науки. Організатори хочуть привернути увагу школярів до історії та навчити дітей самостійно аналізувати отримані знання. Акцію влаштують у 41 місті. На Вінниччині — у Гайсині та Вінниці.

До конкурсу запрошують учнів 8–11 класів. До 15 вересня треба заповнити анкету на сайті www.nbb.com.ua, а до 31 жовтня — надіслати роботу.

— Ми розповсюджуємо анкети серед старшокласників. Зібрали вже більше двох тисяч анкет, — зазначає координатор проекту в місті Тетяна Каменщук, 25 років.

У Гайсині бажання взяти участь у конкурсі виявили 500 учнів. Серед місцевих школярів 3 тис. потенційних учасників.

Переможців визначатиме комісія у складі історика Ольги Ковалевської, редактора молодіжного журналу "Однокласник" Сергія Іванюка та лідера гурту "ВВ" Олега Скрипки.

Допомогою дітям стане книга Ольги Ковалевської "Іван Мазепа у запитаннях і відповідях". Її до шкіл Гайсина та Вінниці привезуть волонтери.

Кращих авторів нагородять футболками з фото Мазепи, дисками, книжками і грошовими преміями.

— По Україні відберемо тисячу творів-фіналістів, — продовжує Тетяна Каменщук. — Авторів ста творів-призерів нагородять аудіолітературним набором із трьох книг та двох дисків. І авторів 10 творів-суперпризерів відзначать купоном на тисячу гривень для купівлі книжок у мережі книгарень "Є".

Твори переможців опублікують у журналах "Однокласник" і "Український тиждень".

Зараз ви читаєте новину «Старшокласники пишуть конкурсний твір про Мазепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути