четвер, 04 вересня 2008 18:52

Система опалення "Галан" не замерзає при -40°С

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Директор фірми ”Галан” Микола Славінський показує змонтовану ними економну систему опалення в офісі вінницької фірми ”ЕкоДом”. Спеціально розроблений електрод миттєво нагріває воду
Директор фірми ”Галан” Микола Славінський показує змонтовану ними економну систему опалення в офісі вінницької фірми ”ЕкоДом”. Спеціально розроблений електрод миттєво нагріває воду

У зв"язку з подорожчанням газу та вугілля люди почали використовувати енергозберігаючі технології. Вінницька фірма "Галан" пропонує економну систему опалення. Раніше схожі використовували в обігрівачах підводних човнів. У котлі "Галан" є спеціально розроблений електрод. Він одразу нагріває воду, а в звичайних електрокотлах спочатку  нагрівається тен, від якого гріється вода. Коефіцієнт корисної дії становить 98%. Для порівняння, звичайний електричний котел має від 64 до 85%.

— Одна з важливих переваг цієї системи — сучасне електронне керування, — розповідає директор фірми "Галан" Микола Славінський, 30 років. — Можна задавати різну температуру  як в 5-годинних проміжках доби, так і на тиждень. Наприклад, коли вдома нікого немає, температура буде триматися заниженою. Перед приходом господарів — підвищиться. Тільки на цьому можна заощадити до 45 відсотків електроенергії.

У приміщенні площею 100 кв. м бажано встановлювати звичайний теновий котел на 9 кВт. Споживатиме електроенергії він 3600–4200 Вт/год. Електродний котел у такому ж приміщенні необхідний на 6 кВт, і витрати електроенергії становитимуть усього 700–1000 Вт/год. Тобто економія більша ніж утричі.

Для встановлення такого опалення не потрібно додаткових дозволів. Котли можна монтувати в нежилих приміщеннях, на дачах. Система не замерзає до –40°С.

— Для кращої роботи ми рекомендуємо, монтувати систему із сучасними стальними радіаторами та поліпропіленовими або металопластиковими трубами, — радить Микола Славінський. — Чавунні радіатори осипаються й забивають систему. Та й об"єм води для обігріву в декілька разів більший. Це знову ж витрати.

Система обладнана сучасними засобами електробезпеки та займає значно менше місця порівняно зі звичайними котлами.

Детальну консультацію можна отримати за адресою: м. Вінниця, вул. 600-річчя, 21. Тел.: 8 (0432) 51 32 88, 57 89 87, моб.: + 3 8 (067) 773 76 74.

Зараз ви читаєте новину «Система опалення "Галан" не замерзає при -40°С». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути