пʼятниця, 30 листопада 2007 15:16

Сергій Гонкало писатиме книгу про почерки

Автор: фото: Людмила КОЖУШКО
  Сергій Гонкало: ”По зразки почерків поїду в Ізяславську в’язницю. Хочу дослідити, як змінюється характер людини, що сидить 10 років”
Сергій Гонкало: ”По зразки почерків поїду в Ізяславську в’язницю. Хочу дослідити, як змінюється характер людини, що сидить 10 років”

Викладач криміналістики Острозької академії 42-річний Сергій Гонкало вимагає, щоб студенти здавали свої роботи у вигляді рукописів. Він збирає почерки. Хоче написати підручник із графології. Захоплюється цим з 2000 року, відтоді як працював експертом-криміналістом у міліції міста Нетішин Хмельницької області.

— Графолог точно малює психологічний портрет і може навіть сказати, які хвороби має людина, — розповідає Сергій Гонкало. —  Неагресивні люди, які злість заганяють усередину, схильні до шлунково-кишкових хвороб. Їхній почерк нагадує "їжачка". Верхня частина літер — у вигляді гострих кутів, але направлених донизу. У схильних до мігрені рядок "повзе" догори чи донизу, кут нахилу змінюється, букви стрибають. У "печіночників" літери кутасті, як і їх жовчний характер.

Як визначити характер людини, якої не знаєш?

— Хай напише кілька записок. Кругленькі літери, м"які лінії вказують на людину безхарактерну, вразливу. Вольовий і впертий писатиме вертикально або з лівим нахилом. Почерк високоосвіченої людини нерозбірливий і на перший погляд негарний. Роботяга сильно тисне на перо, помітно багато прямих ліній. Напише трохи над стрічкою — щедрий. Як залишить маленькі поля — скупий. Якщо людина не письменник чи художник, а прикрашає букви завитушками, додатковими елементами — шизофренік.

Отак одразу стверджувати?!

— Може, прихований. Треба досліджувати в комплексі. Людина — складний механізм.

Особливий почерк у гомосексуалістів. Якщо вони пишуть чорнилом, роблять багато клякс, лінії жирні, розпливчасті, закінчення слів розмиті, букви змазані. Навіть якщо він став таким у тюрмі, почерк зміниться саме в цей бік.

Перебирав роботи першокурсників. Знайшов оригінальний почерк — чисто "арабська в"язь". Кажу своїм методистам: ця дівчина має бути найефектнішою. Приходить — оторопіли. Характеристику дав один в один.

Почерки відомих людей досліджували?

— Ось рекламний календарик із підписом Ющенка. Виділена перша літера вказує, що він по натурі опозиціонер. Крапка після неї — обдумує все, що робить. Округлі літери — піддається впливу. Є генератором нових ідей, але потребує постійної підтримки, командний гравець. Треба мати оригінал підпису для серйознішого аналізу. За моїми спостереженнями,  його підпис змінився. Президент став твердішим, упевненішим.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Гонкало писатиме книгу про почерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути