четвер, 16 вересня 2010 18:00

З роботодавцем потрібно укладати договір

"З-під самого носа вкрали норкову шубу. Я тільки влаштувалася на роботу, пропрацювала там півтора місяця, як це сталося. Всю вину повісили на мене. Тепер виплачую 20 тисяч гривень по 1000 щомісяця. Чи можна було б якось уникнути виплат чи хоча би платити частково?"

Запитує Наталія Павловська, з Вінниці


— Найчастіше нестачі бувають у продуктових магазинах, — пояснює юрист Володимир Горьковенко, 39 років. — Продавець, перед тим як приступити до роботи, повинен оговорити ситуацію з директором магазину і підписати рівносторонній договір. У ньому має бути вказана сума відшкодувань із кожного боку. Наприклад, нестачу до 1000 гривень відшкодовує директор, решту суми мають ділити навпіл. Узагалі людина, яка перебуває в магазині, повинна дивитися за всім товаром, чітко записувати всі свої дії та дії власників. Часто директор любить узяти щось "на хрестик", а продавець не записала, от і маєш недостачу. Якби дівчина мала подібний договір перед початком роботи, вона б сплачувала принаймні половину вартості вкраденого.

За кордоном за вкрадені речі відповідає магазин.

Зараз ви читаєте новину «З роботодавцем потрібно укладати договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути