пʼятниця, 17 серпня 2007 07:10

Пшениця "Олеся" та "Повага" вродила 85 центнерів на круг

Закінчилися жнива. В області зібрали 1 млн 350 тис. т пшениці — на 100 тис. т менше, ніж торік. Причиною недобору стала посуха.

Найкращі врожаї в північних районах — Хмільницькому, Крижопільському, Козятинському та Калинівському. У господарстві "Радівське" села Радівка Калинівського району пшениці зібрали в середньому по 70,5 центнера з гектара. Це найвищий показник на Вінниччині.

— Ми не маємо пшениці нижче ІІІ класу, — хвалиться 63-річний директор господарства Анатолій Пачевський. — Використовували як посухостійке насіння, так і звичайне. Із сортів "Олеся" та "Повага" збирали по 85 центнерів з гектара. Якби були дощі, мали би понад 100 центнерів.

На півдні області через посуху втратили третину посівів. У господарстві "Стратіївський агрорезерв" у Чечельницькому районі взяли лише по 20 центнерів з 1 га.

— Культури продовжують гинути. Дощів досі нема, — каже начальник обласного агроуправління Анатолій Павліченко. — 17 тисяч гектарів зернової кукурудзи переводять на силос. Подекуди навіть немає качанів.

Зараз ви читаєте новину «Пшениця "Олеся" та "Повага" вродила 85 центнерів на круг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути