Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2007 07:08

Пісні Сердючки надихнули створити копію вокзалу Вапнярки

— До уваги пасажирів! Завершується посадка на поїзд Вапнярка — Одеса. Проводжаючих прохання залишити вагони, — лунає голос диспетчера у вінницькому парку ім. Горького. 24 червня в парку триває показ творчості Томашпільського району. Найбільша увага до синього намету з написом "Станція Вапнярка". Перехожі заглядають усередину, тицяють пальцями. Поряд походжає міліціонер. Ледве стримує сміх. Переговорюється із сусідом у костюмі провідника.

— Бачите, який у нас імпровізований вокзал вийшов, — хвалиться Світлана Пучканьова із пов"язкою "начальник вокзалу" на руці. — Це точна міні-копія нашої гордості — Вапнярського вокзалу.

Жінка проводить у намет.

— По лівій стороні, як на справжньому вокзалі, кіоск "Преса", посередині зал очікувань, — показує рукою на шістьох "пасажирів", які сидять на стільцях. — Праворуч медпункт і буфет.

Три роки тому Вапнярська селищна рада представила на показі українську хату і народні співи.

— Тиждень думали, що зробити на цей раз, — продовжує Світлана, яка працює бухгалтером у селищній раді. — Надихнула пісня Вєрки Сердючки: "Если нам скажут: "Ваш поезд ушёл!". Мы ответим, подождём другой", — співає.  — Далі все само пішло.

Акторами на "вокзалі" стали працівники сільради, клубу та бібліотеки Томашполя. Попросили в дирекції вокзалу форму, вигнули каркас із дротів та обмотали його тканиною для підкладки.

— Кожному придумали веселі прізвища. Я — Шуткуньова! — заливається сміхом Пучканьова.

Зараз ви читаєте новину «Пісні Сердючки надихнули створити копію вокзалу Вапнярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути