четвер, 20 листопада 2008 19:12

Підшипниковий завод розпродає майно

500 робітників "Вінницької підшипникової компанії" протестували біля облдержадміністрації проти невиплати їм власниками заводу 5 млн грн. Із них 2 млн грн складають борги із зарплати, 3 млн — компенсація за примусове звільнення.

— Власник нашого підприємства — народний депутат Ліщинський — жодного разу не зустрівся із трудовим колективом, на наші листи та звернення не відповідає, ніякого зв"язку ми із ним не маємо, — каже голова профспілкового комітету заводу Петро Тютюнов. — Угода про ліквідацію заводу не підписується, борги та компенсація не виплачуються, дирекція заводу посилається на кризу. Люди у відчаї!

Вінницька облдержадміністрація направила лист народному депутату України, члену фракції Партії регіонів Олександру Ліщинському із пропозицією зустрітися та провести ділові переговори. 11 листопада збори відбулися. Із заводчанами говорив представник власника підприємства — Костянтин Кошелєв.

— Проект угоди про ліквідацію заводу передбачає за рахунок реалізації майна виплатити заборговану зарплату за квітень–жовтень цього року, а також компенсацію 3170 гривень кожному працюючому, — повідомив Кошелєв. — До 30 листопада виплатимо аванс 700 тисяч гривень для погашення боргу. У комунальну власність Вінниці передаємо приміщення трьох перших поверхів побутового корпусу N2. А це — 1154 квадратних метра площ.

Кажуть, згадані приміщення місто викупить. Гроші підуть на виплати робітникам. До 1 лютого 2009 року із заводчанами проведуть повний розрахунок.

Нині після всіх звільнень на підприємстві залишилися менш ніж 1 тис. робітників. Колись тут працювали 10 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Підшипниковий завод розпродає майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути