вівторок, 25 березня 2008 19:00

На місці гаражів прокладуть трамвайну колію

За рішенням Вінницької міської ради, протягом місяця комунальне підприємство "Архітектурно-будівельний сервіс" знесе 180 гаражів на вул. Стельмаха. На штрафмайданчик ДАІ вже перевезли 28 об"єктів.

У четвер на вул. Стельмаха біля евакуатора зібралося з десяток людей. Просять не забирати гаражі. Представник "Архітектурно-будівельного сервісу" стверджує, що вони встановлені незаконно. Протягом 10 років жоден власник не платив за них оренду.

— Ви спочатку докажіть, що ті гаражі ваші, — звертається до людей працівник фірми 34-річний Антон Кривоус. — На них же ні документів нема, ні права на встановлення.

Власники гаражів кажуть, що з 2003 року платять гроші за оренду "Архітектурно-будівельному сервісу".

— Торік у нас був договір. За оренду ділянки під гаражем ми заплатили йому 1550 гривень, — говорить власниця гаража 58-річна Анна Журба. — А тепер кажуть, що ми користувалися ним безкоштовно й захопили ділянки самовільно.

Про демонтаж гаражів власників попередили на початку січня. Якщо люди не забирають їх, металеві коробки та авто відбуксирують без їхнього відома та згоди.

— Щоб забрати гараж зі штрафмайданчика, треба заплатити три тисячі гривень комунальному підприємству "АБС". Це за демонтаж, перевезення та зберігання, — скаржиться 30-річний Андрій Вітальчук. Його батько встановив гараж 10 років тому. — У Вінниці гаражі не дозволяють встановлювати, виносять аж під Якушенці. Звідти три кілометри пішки, а ще за оренду землі заплатити.

Власник може й сам забрати гараж.

— Виклик крана й евакуатора обійшовся мені в 1800 гривень, — каже власник гаража Анатолій Марущак. — Перевіз його до тещі в село. Що з ним далі робити, не знаю. Купувати його не хочуть, бо у Вінниці не дають місця під гаражі. Хіба що викинути. Доводиться ставити машину просто неба.

На місці гаражів прокладуть трамвайну колію. Вона починатиметься від вул. Келецької, проляже до Барського шосе й уздовж Стельмаха — до Хмельницького шосе.

Ділянка колії Келецька—Хмельницьке шосе закільцює трамвайний маршрут N2, повідомляють у трамвайно-тролейбусному управлінні. Під питанням зміна маршрутів NN4 і 5. Нині трамваї за ними курсують Хмельницьким шосе до повороту на Барське.

Зараз ви читаєте новину «На місці гаражів прокладуть трамвайну колію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути