четвер, 24 січня 2008 18:27

На будинку Висоцьких встановлять меморіальну дошку

На одноповерховому будинку в Гайсині на вул. Енгельса, 11 у п"ятницю урочисто відкриють меморіальну дошку. Близько 60 років тому сюди приїжджав на гостину майбутній актор і співак Володимир Висоцький. Дошку встановлять до його 70-річчя.

— Місцеві прихильники Висоцького знайшли фотографії Володимира з гайсинськими хлопчаками, — розповідає співробітник районної бібліотеки 50-річна Валентина Голомовза. — На вигляд йому там 10–12 років. У Гайсин він приїжджав на літо до дядька, Олексія Володимировича Висоцького, який був начальником штабу військової частини.

Журналіст Сергій Боровиков у своїй документальній повісті "А пам"ятаєш?.." пише, що гайсинські хлопчаки називали Висоцького "Вовкою-Москвичем".

— Хлопчик мовою і поведінкою відрізнявся від місцевих, — каже Валентина Голомовза.

У Гайсині рідних Висоцького не залишилося — дядька перевели на інше місце служби. Але тут досі живе стара домогосподарка цієї родини, Ольга Гуцалова. На канікулах вона була гувернанткою й доглядала малого Володю.

Меморіальний знак встановлять коштом районного бюджету.

— Дошку замовили в київських скульпторів, — пояснює начальник відділу культури і туризму райадміністрації 50-річний Микола Ричков. — Обійшлася вона в більш ніж 2 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «На будинку Висоцьких встановлять меморіальну дошку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути