пʼятниця, 23 листопада 2007 18:42

Маршрутка зіткнулася з поїздом

Автор: фото надане міліцією
  На переїзді біля села Покощівки Ізяславського району Хмельницької області розбита маршрутка ”Мереседес-Бенц 611 Д”, у якій загинули троє пасажирів
На переїзді біля села Покощівки Ізяславського району Хмельницької області розбита маршрутка ”Мереседес-Бенц 611 Д”, у якій загинули троє пасажирів

21 листопада о 9.20 на залізничному переїзді поблизу села Покощівки Ізяславського району Хмельницької області маршрутка "Мереседес-Бенц 611 Д" зіткнулася з потягом N672 Івано-Франківськ–Шепетівка. Маршрутне таксі їхало з райцентру Волочиськ до райцентру Славута.

— У бусі було десь 18 пасажирів, — розповідає слідчий Ізяславського райвідділу міліції Віталій Федорчук. — Маршрутка на 22 посадочних місця, а люди кажуть, що було вільних 3–4. Чого водій не зупинився — невідомо. Ми з ним толком не спілкувалися. Нині він у лікарні. Пасажири поїзда не бачили — шибки позамерзали. Не чули вони й гудка. Кажуть, водітєль включив музику на всю. За переїздом автобусна зупинка, — продовжує Федорчук. — Люди махали водітєлєві руками, показували, що їде поїзд. А він собі їхав і тупо слухав музику.

— З якою швидкістю їхав поїзд, я не знаю, — каже Віталій Федорчук. — Але автобус відлетів метрів на двадцять на праву сторону по ходу поїзду. Від удару кілька людей викинуло з бусика. Серед них був хлопець, що загинув. Хто був ціліший, той помагав вилізти іншим. Хтось з пасажирів викликав "швидку".

Загинув 19-річний Леонід Козачук із села Білогородка Ізяславського району. Дорогою до лікарні померла його 38-річна мати Галина Козачук. Ім"я ще однієї загиблої поки що не встановили.

— Нормальна сім"я, — каже про загиблого директор Білогородської школи Василь Сопронюк. — Леонід вчився непогано, взагалі був хорошою людиною. Два роки тому закінчив школу. Як не помиляюся, підзаробляв на будівництві. Мама Галина в сільськогосподарському товаристві працювала різноробочою. Там же механізатором робив її чоловік Володимир. Вони розписалися торік. Із першим вона розійшлася. А у Володимира років п"ять тому в аварії загинула дружина.

Світлана, старша донька Козачуків, нещодавно народила сина. У суботу мали бути хрестини. Молодша донька Аня навчається в 10 класі.

— Разом із водієм до нас доставили 10 чоловік із забоями, переломами та порізами, — розповідає начмед Ізяславської районної лікарні Василь П"єнтій. — У водія переломи кісток лівої гомілки, ребер. Його стан трохи важчий за інших, але загрози життю немає.

Поїзд через аварію затримали на 40–50 хв. У ньому потерпілих не було. Він прослідував далі.

Проти водія маршрутки порушили карну справу. Йому загрожує до 12 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутка зіткнулася з поїздом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути