четвер, 05 лютого 2009 20:40

Людмила Поліщук від грипу захищається настоєм із цибулі

— Тільки починається сезон простуди, роблю настій із цибулі. На ніч заливаю склянкою окропу почищену та подрібнену цибулю середнього розміру. Наступного дня відціджую рідину, ділю на три частини та п"ю перед їжею, — ділиться рецептом 52-річна Людмила Поліщук із селища Вороновиця Вінницької області. — Зразу хочу сказати, що ніякого неприємного запаху після цієї настойки немає.

Людмила радить перед застосуванням додавати в настій цукор чи мед.

— Профілактика таким методом упродовж місяця захищає від простуди. Усі корисні мікроелементи, що знаходяться в цибулі, попадуть у ваш організм без шкоди для травної системи, — зазначає Поліщук.

— Для профілактики грипу дуже корисно їсти часник і цибулю, тому настоянка теж не зашкодить, — говорить лікар-терапевт Вінницької міської поліклініки N3 Олена Уманець. — Для профілактики можна також вживати аспірин, амізон, арбідол. А загалом, для зміцнення захисних сил організму раджу екстракт елеутерокока. І дітям, і дорослим, а особливо — людям похилого віку. Крім того, різні відвари, компоти з червоних ягід, чорної смородини.

Також лікарка радить змащувати ніс оксоліновою маззю. Вона вбиває віруси.

— А ще треба тепло одягатися. Багато людей, особливо молоді, ходять без головних уборів, у легеньких курточках. Дівчата — у тоненьких колготках, а це шлях до швидкого захворювання, — додає Уманець. — Коли застуджуєшся, зменшується вироблення інтерферону. А він є першою лінією нашого захисту від грипу й інших вірусів дихальних шляхів. Намочили ноги або легко вдягнулися — і можливості захисту одразу знизилися.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Поліщук від грипу захищається настоєм із цибулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути