пʼятниця, 20 липня 2007 07:00

Із церкви вкрали антимінс зі святими мощами

Безробітні 19-річні Віталій Коваль та Сергій Воронець уночі 9 липня розбили вікно другого поверху храму Української автокефальної православної церкви на вул. Анастасії Ведмідь у Вінниці. Хлопці сперлися ногами об виступ і залізли всередину.

Із церкви вони забрали гроші, срібне начиння. Розбили два кондиціонери по 5 тис. грн кожен. Щоб зручно було нести, двигуни кондиціонерів загорнули в антимінс — тканину із зашитими в ній святими мощами. Без неї відправляти службу в церкві не можна. Збитки оцінили в 12 тис. грн.

— Віталій, коли ліз через вікно, поранився. На склі лишилася кров, — розповідає заступник начальника Ленінського відділу міліції Вінниці Віталій Гром. — Коли опитували сусідів, на одному з ґанків теж побачили кров. Завдяки цьому й затримали. У хаті хлопця знайшли срібні ланцюжки. Хрестики вони викинули по дорозі, бо вважали, що вони не цінні. Мотор здали на брухт за 190 гривень.

Церковне начиння вилучили як речові докази. Але відправа в церкві відбувається.

— Приїхав митрополит, він має запасні антимінси, — каже настоятель Вінницької церкви Ікони Богородиці УАПЦ отець Сергій.

Затримані злодії рік тому закінчили школу та готувались восени йти до армії. Перед тим як залізти до храму, вони напилися. Нині чекають суду.

Зараз ви читаєте новину «Із церкви вкрали антимінс зі святими мощами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути