четвер, 28 січня 2010 18:08

Газовиків відключили від мережі

Автор: фото: Ірина МАМРИГА
  Програміст Гайсинського управління газового господарства Олександр Бессараб показує перерізану газову трубу
Програміст Гайсинського управління газового господарства Олександр Бессараб показує перерізану газову трубу

Увечері 21 січня працівники Гайсинського міжрайонного управління "Нафтогазмережі" відрізали від газопостачання приміщення районного управління газового господарства. Пояснюють тим, що керівництво УГГ не уклало з ними договір на постачання газу.

— Національна компанія "Нафтогаз України" надає газ для реалізації на території Вінницької області тільки нашому підприємству, — каже 42-річний Сергій Возний, начальник Гайсинського міжрайонного управління "Нафтогазмережі". — До 20 січня потрібно було укласти договір на постачання газу з новою організацією. Якщо договору не було укладено, ми мали право відключати від газопостачання. Стосовно управління газового господарства, то вони зірвали пломби газопостачальної організації. Це абсолютно неправомірно з їхнього боку. Їм надали зразок договору на 10-денний термін для вивчення. 28 грудня, після закінчення терміну, ми їх опломбували, а вони зразу все позривали. І як нам діяти після цього? Звісно, ми дали можливість людям відсвяткувати новорічні свята і до 19 числа їх не чіпали. 21-го відрізали від мережі.

В управлінні працює 81 особа. Робітники принесли в кабінети електрокаміни, у залі для розрахунків за газ періодично вмикають кондиціонер, щоб прогріти повітря.

Доводиться брати з дому теплі ковдри

— Про яку мораль можна тут говорити! — обурюється диспетчер аварійної служби Ніна Главацька, 52 роки. Вона працювала цілу ніч у холодному приміщенні, не знімаючи верхнього одягу. Одягнутими сидять і всі інші працівники УГГ, котрі прийшли на роботу вранці.

— Найбільше я хвилююся за жінок, — приєднується до розмови голова профкому 50-річна Ніна Сміян. — Дехто з них працює цілодобово в аварійно-диспетчерській службі, і їм доводиться мерзнути, брати з дому теплі ковдри. А як по-іншому, коли приміщення не опалюється, а на дворі мінус 25? Із цими аргументами і проханням підключити газ я вийшла до представників міжрайонного управління "Нафтогазмережі", які чергують біля відрізаної труби. Але ніякої реакції — вони наді мною просто насміхаються, глузують: "О, жінка вийшла!". Мовляв, я нічого не можу зробити.

Працівники підприємства написали листи в міліцію, Службу безпеки України, райдержадміністрацію та прокуратуру.

— Насправді дії підприємства "Нафтогазмережі" абсолютно незаконні, — говорить Валерій Коровій, заступник голови облдержадміністрації. — Чомусь новостворене підприємство не зважає на указ президента про відзив ліцензії "Нафтогазмережі". Тому ця компанія не має права відключати газ. Про це я вже попередив правоохоронців і райдержадміністрацію. Найближчим часом буде вжито заходів.

Анатолію Слободянюку підпалили "тойоту"

Начальнику Жмеринського відділення "Вінницягазу" Анатолію Слободянюку 21 січня підпалили машину.

— У нас була така ж ситуація, — говорить головний інженер жмеринського "Вінницягазу" Петро Шкварко. — 21 січня приїхали працівники "Нафтогазмережі", мали відрізати газ. Але те підприємство не має ліцензій ні на транспортування газу, ні на обслуговування мереж. Тому наші працівники не дали перерізати трубу. Натомість їх побили так, що один аж у лікарні. Начальник Анатолій Слободянюк того дня поїхав у Вінницю службовим автомобілем, щоб розібратися з ситуацією. Свою несправну "тойоту" залишив у дворі. Тоді десь о сьомій вечора його сусід побачив, що в дворі горить машина. Коли підійшов ближче і почав гасити, із заднього колеса випала ганчірка, умочена в бензин. Якби пожежу не побачили, машина могла б вибухнути і загорівся б будинок. Зараз розслідуванням справи займаються прокуратура та Служба безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Газовиків відключили від мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути