Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 17:32

Галина Левицька завжди хотіла поправитися

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Галина Левицька на кухні у квартирі доньки Ольги показує, як готувати нашвидкоруч курячу грудинку
Галина Левицька на кухні у квартирі доньки Ольги показує, як готувати нашвидкоруч курячу грудинку

"Моя мати постійно мене жалувала й роботою не обтяжувала. Готувати я практично не вміла, — розказує начальник Вінницького РАЦСу Галина Левицька, 56 років. — Після одруження мені заманулося наліпити чоловікові вареників. Я поставила варити картоплю, і доки місила тісто, вона згоріла. Доки начистила другу, засохло тісто. Вареників я наварила, але завеликих. Ми їх ножем різали".

Жінка сміється. Каже, чоловік досі їх згадує.

— Я розізлилася на себе, що нічого не вмію, і взялася за кулінарну освіту, — веде далі. — Тепер вареників можу наварити цілу гору, яких хочеш, практично за годину. Буває, і до доньки в обід забіжу, наварю їй вареників. А вони з чоловіком і онучкою прийдуть і тільки роти пороззявляють — коли ж ти встигла?

З Левицькою зустрічаємося у квартирі її доньки Ольги, яка розташована неподалік міського РАЦСу. Жінка забігла до неї в обідню перерву. У вітальні стоїть великий камін. Біля нього прикрашена ялинка. Галина говорить, перед каміном вони з родиною збираються за чаєм. Додає, що їй подобається догоджати рідним. Приємно, коли вони дякують від душі.

— Люблю подати чоловікові страву красиво, на таці, — усміхається Галина. — Біля тарілки покладу серветку. Мені приємно бачити, що він задоволений.

На природу Галина Левицька бере з собою маленьку газову плиту. На ній готує страви для подруг:

— Вибираємося нечасто, але й там я сидіти не люблю. Доки вони дивляться журнали чи лежать, я швиденько щось приготую.

Жінка веде на кухню. Дістає з холодильника курячу грудинку, показує, як її швидко приготувати.

Залишків їжі не викидає

— Гострим ножем посередині робимо глибокий надріз. Окремо смажимо цибулю. Додаємо до неї тертого сиру, трошки майонезу, часнику й багато кропу. Начинку кладемо в розріз. Саму грудинку натираємо приправами та замочуємо в маринаді — будь-яких розведених у воді спеціях. Смажимо на сковорідці під кришкою 15–20 хвилин. Подаємо м"ясо і гарячим, і холодним. Якщо спішите, то можна обійтися без маринаду.

Галина Левицька залишків їжі не викидає. Готує з них інші страви.

— У мене безвідходне виробництво, — сміється. — Якщо залишається картопляне пюре, я зготую лежні. Придумаю таке, що сім"я і не здогадається, з чого воно.

Щоранку жінка п"є свіжовичавлені соки — кабаковий, яблучний, морквяний. На роботі обідає кавою або чаєм з печивом. На дієтах ніколи не сиділа:

— Скільки себе пам"ятаю, завжди хотіла поправитися. Намагаюся слідкувати за собою. Не люблю, коли жінка не доглянута.

Найчастіше Галина користується косметикою американської фірми "Мері Кей". Віддає перевагу готовим маскам з тюбика:

— У мене немає часу лежати з огірками на очах. Я привикла щось робити.

Зараз ви читаєте новину «Галина Левицька завжди хотіла поправитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути