пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:03

Динозаври зі склопластику ревуть

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  На виставці фігур героїв мультфільму ”Льодовиковий період” у Вінницькому краєзнавчому музеї Сніжана Хан торкається шаблезубого тигра. На виставку дівчина приїхала з однокласниками з села Іванівці Барського району
На виставці фігур героїв мультфільму ”Льодовиковий період” у Вінницькому краєзнавчому музеї Сніжана Хан торкається шаблезубого тигра. На виставку дівчина приїхала з однокласниками з села Іванівці Барського району

— Папа, я туди не піду — боюся! Воно вкусить, — плаче 4-річний Вадим Ковальський.

— Воно ж не живе, — стурбовано каже батько.

Сім"я прийшла до Вінницького краєзнавчого музею на виставку фігур-героїв мультфільму "Льодовиковий період", яких привезли із Санкт-Петербурга.

Шаблезубий тигр, мамонт, гігантський птах щохвилини відкривають роти, махають крилами та лапами. Зал наповнює ревіння.

— Із чого воно зроблене? — запитує 8-річний Женя Михайлов, який приїхав із однокласниками з села Іванівці Барського району. — Мєх такий м"якенький, як справжній.

Організатор виставки Максим Шріко розповідає, що всі дев"ять фігур виготовлені зі склопластику та штучного хутра. Кожна коштує $5 тис. Рев тварин російські програмісти синтезували на комп"ютері та записали. Нині вони працюють над створенням фігур, які будуть рухати всіма частинами тіла.

Біля входу — стіл із трафаретами. Діти накладають на них папір і заштриховують олівцем. Проявляється зображення динозавра.

— Жаль, що немає екскурсовода. Та й звук зробили б тихіше, бо через п"ять хвилин голова тріщить, — скаржиться мама 6-річного Дениса Дяченка. — Фігури красиві, та тут справді чогось не вистачає. Може, уривків із того ж мультику.

Квиток для дорослих коштує 15 грн, для дітей — 10. Дошкільнята можуть оглянути експозицію безкоштовно. Виставка триватиме до 15 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Динозаври зі склопластику ревуть ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути