четвер, 31 січня 2008 20:19

ДАІ з водіями маршруток патрулювали дороги

ДАІ Вінниччини 30 січня вперше провела спільний рейд із водіями маршрутних таксі. Відібрали п"ятьох маршрутників, які за останній час не порушували правил.

О 7.30 їх посадили у патрульні машини і поїхали районами Вінниці.

— Я сам інколи порушую. Можу набрати забагато людей у салон, стати не на зупинці, — зізнається власник та водій маршрутки N34 Віталій Мазурок, 35 років. — Як  не підібрати вагітну жінку?

Віталій із прапорщиком Ярославом Макіюком та капітаном  Віталієм Григорашем чергують на розі Київської та Красноармійської.

— Тут у годину пік постійні затори, і водії виїжджають зі своєї смуги на іншу, — пояснює Ярослав Макіюк.

За 20 хв. даїшники зупиняють вісім машин. На п"ятьох водіїв складають протокол. Один намагається дати міліціонерові 20 грн.

— Я нічого не давав, — обурюється водій "богдана" за маршрутом Коло-Михайлівка— Залізничний вокзал, коли бачить поруч кореспондентів, — Та що ж це за фокуси...

Деякі водії, помітивши попереду даїшників, встигають звернути на вул. Червоноармійську. Міліціонери їдуть туди. Один водій заїжджає в найближчий двір. Стоїть 5 хв. і їде далі.

Коли зупиняють маршрутників, Віталій Мазурок трохи ніяковіє.

— Невдобно їм в очі дивитися, я ж сам цим на хліб заробляю, — зітхає. — Думаю, нашому народові слід починати по-іншому дивитися на правила. За кордоном люди так не поводяться.

За годину рейду водії припиняють брати зайвих пасажирів. Люди натовпом ідуть у трамваї та тролейбуси.

30 січня у Вінниці зареєстрували 68 порушень. 24-річного водія машрутки запідозрили у вживанні наркотиків і відвезли на перевірку. Проходити медогляд чоловік відмовився. Також затримали двох маршрутників без прав.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ з водіями маршруток патрулювали дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути