четвер, 21 серпня 2008 20:37

6-місячного Енелошку підкинули з візочком

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Інна Солочук тримає на руках підкинутого хлопчика в Могилів-Подільській дитячій лікарні. Жінка згодна забрати дитину
Інна Солочук тримає на руках підкинутого хлопчика в Могилів-Подільській дитячій лікарні. Жінка згодна забрати дитину

Пізно увечері 11 серпня на другому поверсі будинку по вул. Незалежності у Могилів-Подільському плакало дитя. 56-річна Любов Степанова вийшла на сходову клітку й побачила хлопчика у візочку.

— Вещі на ньому були добротні. Видно, що дорогі, — прибирає на подвір"ї Любов Григорівна. — У колясці лежав дєтский шампунь, пачка памперсів, коробка дєтского пітанія і дєтский чай. Я зразу поняла, що його спеціально лишили. Мамашу цю вже вряд лі знайдеш, вона все добре продумала.

Я б його собі забрала, таке воно миле. Та вік уже не той. Мусила віддавати.

Міліція тієї ж ночі перевезла хлопчика до дитячої райлікарні. Дотепер за ним доглядають медсестри та лікар-педіатр Евеліна Власова.

— Ми його Енелошкою називаємо, — не пускає з рук дитину Евеліна Петрівна. — У калясці ніякої записочки не було. Вже як його батьки знайдуться чи усиновить хто, то й ім"я дасть. А поки що ні до якого імені не привчаємо.

Евеліна Петрівна тримає на руках хлопчика. Поряд стоїть темно-синій візочок. У ньому знайшли дитину.

— У нас уже чотири-п"ять випадків таких було, — треться носом об дитячі щічки лікар. — Але підкидали брудних і голодних дітей. Цей же аристократ. Нігтики підстрижені, доглянутий, ситий. Привчений до коляски. Десь же вони це дитя п"ять-шість місяців тримали. І, видно, не в поганій сім"ї.

До лікарні заходить подружжя з пакетами. 40-річна Інна та 42-річний Юрій Солочуки принесли хлопчикові дитяче харчування, памперси, одяг. Про дитину дізналися з телебачення.

— Які у нас розумні очки, який маленький носік! — протягує руки Інна. — А можна його хоч на кілька днів взяти? Йому ж у сім"ї лучче буде.

— Якщо брати, то назавжди, — передає медсестрам пакунки Юрій. — А то привикнеш, а тут батьки його об"являться. Знаєш, як боляче буде віддавати?

Інна з медсестрою міняє хлопчикові памперс.

— Юра, ну подивися, він на тебе похожий! — сплескує руками Інна під сміх лікарки та медсестер. — Чим не брат нашому Арсенчику?

Синові Солочуків 6 місяців. Жінка показує його фото на мобілці.

— Взяли б його хоч зараз, — каже Юрій. — На свою другу дитину ми не наважилися б. Вік не той.

Лікар пояснює: доки триває слідство, хлопчик має бути в лікарні.

— Як тільки йому оформлять документи, можна буде почати процес усиновлення, — пояснює Евеліна Власова. — Тільки бажаючих всиновити його зібралося чимало. Ви за сьогодні п"яті прийшли.

Зараз ви читаєте новину «6-місячного Енелошку підкинули з візочком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути